Foto

Imagini dramatice în Mecca, oraşul sfânt al Islamului. Ploile torenţiale au făcut prăpăd, sute de locuinţe au fost inundate

De Redactia Observator.
Publicat: 28.04.2021, 20:54.
Actualizat: 28.04.2021, 21:05

Potop în cetatea sfântă a Islamului. Trei ore de ploaie torenţială urmată de grindină au transformat străzile din Mecca în râuri. Imaginile martorilor surprind momente dramatice.

Ploile torenţiale au făcut prăpăd, sute de locuinţe au fost inundate

Imagini dramatice în Mecca, oraşul sfânt al Islamului

Twitter/ black_narrative/Ahmed Al Omran

Forţaţi să îşi părăsească maşinile în mijlocul străzii, unii şoferi sunt pe punctul să fie luaţi pe sus de puhoaie. Viitura a dus cu ea sute de maşini, a inundat locuinţe şi a ajuns până la Marea Moschee. Autorităţile au transmis că nu au existat victime, dar pagubele materiale sunt însemnate.

Ploile abundente au făcut ravagii în Mecca

Trei ore de ploi abundente şi grindină au provocat inundații marți, 27 aprilie, în mai multe provincii din Arabia Saudită. Ploaia abundentă a afectat și pelerinii Umrah din Marea Moschee, Mecca, dar cu toate acestea, nimic nu le-a redus entuziasmul credincioşilor.

Centrul Național de Meteorologie din Arabia Saudită a avertizat că precipitațiile ar putea continua până duminică, 2 mai, în mai multe provincii din sudul Arabiei Saudite. Vinerea trecută, autoritățile au emis un avertisment cu privire la potențiale ploi abundente și furtuni în Makkah, Medina, Al Baha, Jazan, Najran cu posibile inundații în provinciile de est, Riyadh și Qassim, precum și ploi slabe în Jawf, Tabuk și frontiera de nord. Între timp, apărarea civilă i-a avertizat pe oameni să stea departe de locurile care ar putea fi afectate de furtuni.

A existat însă şi un moment care i-a bucurat pe pelerinii care au transformat tragedia într-o însemnătate mai degrabă pozitivă. Ayesha Rashid, în pelerinaj la Mecca, a declarat că se simte binecuvântată că a putut veni la Marea Moschee, după ce măsurile coronavirusului au restricționat numărul de pelerini.

„Sentimentul este incredibil. Nu ne așteptam la asta. Am simțit brusc picături de ploaie și apoi oamenii s-au bucurat în jurul meu când a început să plouă în Marea Moschee. Parcă toate rugăciunile noastre aveau răspuns. Ploaia în Islam înseamnă milă și suntem binecuvântați să avem ocazia să fim aici în luna sfântă”, a spus doamna Rashid.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.