Antena Meniu Search
x

Galerie foto VIDEO: Imagini impresionante în Japonia. Ninsori abundente, în mai multe zone stratul de zăpadă depăşeşte 2 metri

Zăpada abundentă de-a lungul coastei Mării Japoniei a blocat joi aproximativ 1.100 de mașini pe o autostradă și a lăsat mai mult de 10.000 de locuințe fără electricitate. Autorităţile au fost nevoite să folosească forţele de autoapărare desfăşurate pentru ajutor în caz de dezastru, pentrua face faţă cantităţilor neobişnuite de zăpadă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 17.12.2020, 17:36

  • În mai multe zone cirulaţia este îngreunată.
  • Riscul avalanşelor este de asemenea în creştere.

Aproximativ 750 de vehicule pe benzile spre sud și 350 pe benzile spre nord ale autostrăzii Kanetsu, care leagă Tokyo și prefectura Niigata au fost blocate începând cu ora 16, a spus poliția.

Mulți oameni au fost nevoiți să rămână peste noapte în vehiculele lor, deoarece, din cauza temperaturilor extrem de scăzute, serviciile rutiere şi de tren au fost perturbate miercuri seara.

Potrivit poliției și operatorului de autostrăzi East Nippon Expressway Co., linia de mașini se întindea pe 16,5 kilometri la un moment. Aglomerația a fost cauzată după ce o remorcă s-a blocat în zăpadă în apropiere de Minamiuonuma, Niigata.

Autorităţile vor distribui alimente, combustibil și pături pentru siguranța celor de pe autostradă, a declarat secretarul șef Katsunobu Kato într-o conferință de presă.

Din cauza creşterii neobişnuite a stratului de zăpadă, în mai multe zone cirulaţia este îngreunată. Riscul avalanşelor este de asemenea în creştere.

Ninsori abundente în Japonia

În Fujiwara, orașul Minakami, la ora 7, stratul de zăpadă ajungea la 202 centimetri. s-au înregistrat 202 cm de zăpadă la ora 7. Este prima oară în 15 ani în care zăpada ajunge la 2 metri în luna decembrie și este a doua oară de la începutul statisticilor din 1989.

În oraşul Yuzawa (Niigata), stradul de zăpadă ajunge la 181 de centimetri, iar în Sukayu ( Aomori) la 170 de centimetri.

În următoarele zile meteorologii se aşteaptă să ningă cu aproximativ 30 cm mai mult de-a lungul munților din Hokuriku, în partea de nord-est a Kanto și cu aproximativ 20 cm de-a lungul munților din regiunea Tohoku, potrivit weathernews.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La sfârșit de săptămână, aerul rece se va deplasa din nou spre sud viscolind, temperaturile vor rămâne în scădere, autorităţile trag un semnal de alarmă şi îndeamnă locuitorii să rămână în apropierea locuinţelor şi să profite de fiecare moment în care căderile de zăpadă încetează pentru a îndepărta stratul de zăpadă din faţa casei şi din zonele de folosinţă.

Agenția Meteorologică din Japonia a anunţat că zăpada va continua să cadă până vineri şi îndeamnă şoferii să fie extrem de atenţi la drum, pentru a evita accidentele pe carosabilul îngheţat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » VIDEO: Imagini impresionante în Japonia. Ninsori abundente, în mai multe zone stratul de zăpadă depăşeşte 2 metri