Antena Meniu Search
x

Imagini dramatice de la inundațiile din Spania. Cod roșu de ploi în mai multe regiuni

Sfârşitul toamnei a adus furtuni devastatoare în Tenerife, una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă ale românilor. Valuri de peste 10 metri au lovit hotelurile de pe malul oceanului şi au distrus zeci de maşini.

Vezi și

Sfârşitul toamnei a adus furtuni devastatoare în Tenerife, una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă ale românilor. Valuri de peste 10 metri au lovit hotelurile de pe malul oceanului şi au distrus zeci de maşini. Probleme sunt şi în alte zone ale Spaniei. Valencia şi Alicante sunt sub cod roşu de ploi şi sute de şcoli au fost închise din cauza inundaţiilor.

Imaginile surprinse de localnici sunt terifiante. Valuri uriaşe, de până la 13 metri, lovesc hoteluri şi imobile aflate pe malul oceanului, în Tenerife. Balcoanele imobilelor au fost smulse pur şi simplu de forţa valurilor. Apa a distrus şi structurile de rezistenţă ale mai multor clădiri, şi zeci de oameni au fost evacuaţi de urgenţă. 

Martori la furia naturii au fost mai mulţi români stabiliţi în insulele din Oceanul Atlantic. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spania continentală se confruntă de asemenea cu vremea rea. Mai multe regiuni din estul şi sud-estul ţării se află astăzi sub cod roşu şi portocaliu de ploi. În zona Valenciei au căzut pe alocuri peste 400 de litri de apă pe metru pătrat. Localnicii sunt disperaţi. 

În apropiere de Cartagena, un autobuz şcolar în care se aflau 70 de copii a fost surprins de o viitură. Elevii au fost salvaţi cu ajutorul pompierilor. 

Iar în nordul ţării, viiturile au făcut deja victime. O femeie de 83 de ani şi-a pierdut viaţa după ce locuinţa ei a fost inundată. Fiica acesteia a fost salvată doar pentru că se afla la etaj în momentul în care a lovit viitura. 

Situaţia e gravă şi în Turcia, în zona staţiunii turistice Bodrum, preferata de mulţi romani. Apa a venit cu o forţă atât de mare încât, în unele locuri, asfaltul a fost pur şi simplu smuls şi făcut bucăţi. 

Mai multe maşini au fost luate de ape şi duse în mare, iar zeci de clădiri au fost inundate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Imagini dramatice de la inundațiile din Spania. Cod roșu de ploi în mai multe regiuni