Antena Meniu Search
x

Video Imagini uluitoare: un pilot ucrainean de Suhoi Su-25, luat în vizor de ruși, zboară la doar câțiva metri de sol

Pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care urmărește desfășurarea războiului și armamentul folosit în luptă, au apărut imagini cu un pilot ucrainean de Suhoi Su-25 ce zboară la o altitudine extrem de mică. Pe înregistrarea care taie respirația se poate observa, la un moment dat, cum se aprinde senzorul ce îl avertizează pe pilot că inamicul l-a luat în vizor.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 17:49

avion de luptă Suhoi Su-25
Imagini uluitoare: un pilot ucrainean de Sukhoi Su-25, luat în vizor de ruși, zboară la câțiva metri de sol - Twitter / Ukraine Weapons Tracker

"Imagini nebunești din perspectiva pilotului cu un avion ucrainean de sprijin aerian Su-25, care zboară deasupra zonei de luptă din estul țării, aproape atingând copacii. După cum se vede (n.r. în oglinzile retrovizoare ale aeronavei), avionul este înarmat cu o configurație clasică - 4 rachete B-13L de 122 mm și 2 rezervoare externe de combustibil detașabile PTB-800", au scris pe rețeaua de socializare cei de la Ukraine Weapons Traker, experți ce urmăresc armamentul folosit în luptă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe înregistrare se văd la un moment dat și dârele de lansare ale unor capcane termice contra potențialelor atacuri cu rachete, însă faptul că acestea sunt în fața avionului sugerează că au fost trase de altă aeronavă, formațiunile cu două avioane fiind un lucru obișnuit în luptă, precizează jurnaliștii de la HotNews.

Pilotul ucrainean, avertizat de un senzor că a fost luat în vizor

Pe acelaşi subiect

În aceleași secvențe din filmare se observă și o luminiță roșie pe bord, cea a receptorului de avertizare radar (Radar Warning Receiver sau RWR).

Imaginea nu este destul de clară, iar cadrele se schimbă cu rapiditate, așa că nu se poate spune cu precizie cât de mare este pericolul semnalat de RWR - care poate varia de la a anunța că avionul de luptă este "văzut" de un radar îndepărtat până la un mesaj de alarmă critic, acela că avionul de luptă a fost luat la țintă de un sistem de armament gata de tragere.

Suhoi Su-25 este un avion cu reacție cu un singur loc, cu două motoare, dezvoltat în Uniunea Sovietică de Biroul de Proiectare Suhoi. A fost gândit să asigure suport aerian la sol pentru Forțele Terestre Sovietice.

Primul prototip a zburat pentru prima oară pe 22 februarie 1975. După testare avionul a intrat în producția de serie în 1978, la Tbilisi, în Republica Sovietică Georgia. NATO i-a atribuit numele de cod Frogfoot.

Variantele includeau avionul de antrenament cu două locuri Su-25UB, avionul Su-25BM pentru distrugerea țintei și avionul Su-25K pentru clienții de export. Variante îmbunătățite includ avionul Su-25T și avionul mult îmbunătățit Su-25TM. În 2007, Su-25 era singurul avion blindat încă în producție, fiind folosit în Rusia și anumite state ex-sovietice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imagini uluitoare: un pilot ucrainean de Suhoi Su-25, luat în vizor de ruși, zboară la doar câțiva metri de sol