Antena Meniu Search
x

Video Imaginile cu Volodimir Zelenski care au alimentat propaganda rusă pentru susținerea războiului din Ucraina

Scenariu şocant al ruşilor. Propaganda de la Moscova a lansat un zvon potrivit căruia preşedintele Volodimir Zelenski ar fi fugit din Ucraina şi s-ar ascunde la noi în ţară, la Braşov. Agenţia de presă rusă Ria Novosti a răspândit acest zvon. Propaganda Moscovei mai susţine că imaginile în care apare acum Zelenski ar fi trucate pentru a da impresia că sunt filmate în continuare în Kiev.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 21:12

Vezi și

Într-unul dintre aceste elicoptere, spune agenţia de presă rusă Ria Novosti, s-ar fi aflat ieri Zelenski. Preşedintele ucrainean s-ar ascunde acum într-un buncăr din Braşov după ce ar fi fugit din Kiev marţi dimineaţă, imediat după ce a înregistrat acest videoclip.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ninge. E genul acesta de primăvară. Vedeți, este genul acesta de război, genul acesta de primăvară. Dur, dar vom câștiga”.

Propaganda de la Moscova a lansat zvonul că Zelenski ar fi la Brașov

Propaganda rusă mai susţine că şi-ar fi luat mai mulţi locotenenţi care să-i asigure protecţie, dar şi echipa politică. Autorităţile de la Bucureşti spun însă că aeronavele ucrainene au avut la bord doar membrii ai echipajului şi au primit acord de survol pe cerul nostru doar pentru mentenanţă, care se face la uzinele Airbus de la Ghimbav.

Pe acelaşi subiect

Constantin Spînu, General de brigadă MApN: ”Aeronavele din discuţie sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, repet misiuni civile. Şi, evident, nu sunt înarmate”.

Elicoptere din Garda Națională și Poliția Ucraineană, au aterizat la Ghimbav

În total, 14 elicoptere ale poliţiei ucrainene şi ale gărzii naţionale din ţara vecină au primit permisiunea să stea în România pentru revizii. Nouă au ajuns ieri pe aerodromul de la Ghimbav, iar alte cinci azi, după o escală în Bacău.

Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Este ora 14 şi 46 de minute. Chiar în aceste moente, la Ghimbav aterizează dpouă din cele cinci elicoptere cu însemnele poliţiei naţionale din Ecraina”.

Ruşii mai spun că Zelenski ar fi avut timp să se pună la adăpost la noi în ţară, înainte să intervină aseară în direct, prin videoconferinţă, în Parlamentul din Marea Britanie.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Nu ne vom da bătuți, nu vom pierde. Vom lupta până la capăt: pe mare, în aer, vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de preț. Ne vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe țărmuri, pe străzi”.

”Indiciile” din filmările lui Volodimir Zelenski

Propaganda de la Moscova speculează şi nişte imagini apărute luni, în care Zelenski se află în palatul prezidenţial. Filmarea începe cu liderul de la Kiev care îşi prezintă biroul. Câteva secunde mai târziu, se aşează, moment în care se schimbă cadrul. De la filmarea cu telefonul mobil se face trecerea la o cameră profesionistă. Presa rusă spune că înregistrarea nu ar fi fost făcută în Ucraina şi că este trucată. Argumentul este că tabloul din spatele mesei dispare când preşedintele stă pe scaun.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Este seară în Kiev. Biroul nostru. Luni. Ştiu, obişnuiam să spunem: Luni e o zi grea! Este război în Ucraina. Acum în fiecare zi e luni. Sunt în Kiev. Echipa mea este cu mine! Nu mă ascund şi nu mi-e teamă de nimeni. Aici rămân cât timp va fi nevoie pentru a învinge în războiul nostru patriotic!”

Agenţia Ria Novosti mai susţine că Zelenski ar avea părul aranjat diferit în videoclip şi inclusiv ridurile nu ar arăta la fel. Administraţia de la Kiev nu a comentat momentan informaţiile răspândite de la Moscova. În zilele trecute, preşedintele a declarat mereu că ruşii dezinformează atunci când spun că ar fi fugit din ţară şi că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imaginile cu Volodimir Zelenski care au alimentat propaganda rusă pentru susținerea războiului din Ucraina