Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Împuşcături în plină stradă într-o zonă turistică din Franţa. Un om a murit, alţi 5 au fost răniţi

Un om a murit şi alţi 5 au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul în faţa blocului în care locuia. După atac, agresorul s-a ascuns în imobil, unde s-a sinucis la câteva ore după ce clădirea a fost înconjurată de poliţişti şi jandarmi.

de Redactia Observator

la 31.01.2019 , 11:19

Un om a murit şi alţi 5 au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul în faţa blocului în care locuia. După atac, agresorul s-a ascuns în imobil, unde s-a sinucis la câteva ore după ce clădirea a fost înconjurată de poliţişti şi jandarmi. Motivul atacului din localitatea corsicană Bastia rămâne necunoscut, dar anchetatorii exclud pista teroristă.

Starea de panică a durat câteva ore ore în cartierul Montesoro din Bastia. 

Haosul a început când bărbatul, care se pare că este un funcţionar public local în Corsica, a atacat cu o lamă mai multe persoane aflate pe stradă. Ulterior, individul de aproximativ 60 de ani a tras mai multe focuri de armă.

Vezi și

Atacatorul s-a baricadat apoi în locuinţa sa, luând, se pare, doi ostatici. La scurt timp, poliţia şi jandarmeria au instaurat un perimetru de securitate, însă abia după lăsarea întunericului criza s-a încheiat.

În cele din urmă, după asaltul forţelor de intervenţie, trupul atacatorului a fost găsit în locuinţa sa, fără suflare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din primele informaţii, bărbatul mai fusese condamnat de două ori în trecut pentru violenţă armată. Primarul din Bastia a transmis că locatarii imobilului au fost evacuaţi şi instruiţi să îşi petreacă noaptea în hoteluri sau la rude, pentru a permite poliţiei să facă cercetări în clădire.

Motivul din spatele acestui atac rămâne necunoscut, dar anchetatorii au respins posibilitatea unui act de terorism.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Împuşcături în plină stradă într-o zonă turistică din Franţa. Un om a murit, alţi 5 au fost răniţi