Antena Meniu Search
x

Video Incendii majore pe insula Thassos. MAE a transmis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia

Centrul şi nordul teritoriului elen au fost lovite de furtuni puternice, însoţite de grindină şi descărcări electrice. Mai multe fulgere au declanşat două incendii de vegetaţie pe insula Thassos, la doar o zi după ce pompierii reuşiseră să aducă sub control alte focare provocate de arşiţă. Ploile de ieri ar fi trebuit să amelioreze situaţia, dar s-a întâmplat exact contrariul.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 09:31

Centrul şi nordul teritoriului elen au fost lovite de furtuni puternice, însoţite de grindină şi descărcări electrice. De altfel, mai multe fulgere au declanşat două incendii de vegetaţie pe insula Thassos.

Grecia, lovită de furtuni puternice

S-a intamplat la doar o zi după ce pompierii reuşiseră să aducă sub control alte focare provocate de caniculă şi alimentate de vântul foarte puternic. Acum, au fost nevoiti să lupte, din nou, cu flăcările. MAE de la Bucureşti a transmis o atenţionare de călătorie din cauza vremii extreme. 

Vezi și

De asemenea, patru persoane au fost arestate, după ce o dronă a căzut în apropierea unei păduri şi a provocat un incendiu, care s-a extins rapid din cauza vântului. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă îl arată pe proprietarul dronei cum fuge de la fața locului, imediat după izbucnirea incendiului. Şi Moscova se confruntă cu un val de căldură ce a adus temperaturi de aproape 33 de grade Celsius - un record pentru începutul lunii iulie.  

Pe acelaşi subiect

Mii de americani, evacuaţi din calea focului

În California, peste 13.000 de oameni au fost evacuaţi din cauza incendiilor de vegetaţie.

Flăcările au cuprins peste 1.200 de hectare şi au distrus maşini şi case. Incendiile vin în condiţiile în care temperaturile au urcat la 46 de grade Celsius în California, iar vântul bate cu 50 de kilometri pe oră. De altfel, 21 de state sunt sub alertă meteo de căldură extremă şi peste 110 milioane de americani sunt afectaţi.     

Stare de dezastru în Jamaica, după ce uraganul Beryl a ucis şase pesoane

În Jamaica, a fost declarată stare de dezastru, după ce uraganul Beryl a omorât şase pesoane în sudul Caraibilor. Imaginile surprinse de drone arată sute de case distruse.

Vântul adus de uraganul ucigaş a atins la rafală viteze de peste 220 de kilometri pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Stiri externe » Incendii majore pe insula Thassos. MAE a transmis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia