Antena Meniu Search
x

Video Grecia arde din nou. Un român şi un grec au fost arestaţi sub acuzaţia că au dat foc intenţionat vegetaţiei

Arde din nou Grecia. De două zile, sute de pompieri se luptă să stingă mai multe focare pe insulele Kos şi Chios, acolo unde mii de turişti au fost evacuaţi din hoteluri. În ultimele zile, doi bărbaţi, printre care şi un român, au fost arestaţi sub acuzaţia că au dat foc intenţionat vegetaţiei. În timpul acesta, în Italia, elicopterele au început să evacueze sute de oameni dintr-un sat rămas izolat după alunecări de teren. 

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 21:16

De la balcoanele hotelurilor, turiştii din Kos au filmat scene apocaliptice. Flăcările imense au pârjolit vegetaţia în apropiere de staţiuni, în timp ce elicopterele au făcut drumuri non-stop încărcate cu apă.

Cel puţin şase pompieri au fost răniţi în lupta cu focul. În cele din urmă, autorităţile au dat ordinul de evacuare în staţiunea Kardamena. Zece mii de oameni au fost mutaţi din hoteluri şi au petrecut noaptea pe terenuri de fotbal sau în săli, fără paturi sau mâncare. Câţiva mai norocoşi au fost urcaţi pe bărci, în porturi. 

Alte incendii de vegetaţie au apărut pe insulele Chios şi Creta. Sunt 50 de focare noi în ultimele 24 de ore. Unele dintre ele au fost provocate intenţionat. Un român de 38 de ani şi un grec de 63 au fost arestaţi. Românul mai fusese reţinut de două ori pentru acuzaţii similare, luna trecută, dar atunci a scăpat doar cu amendă.

Vezi și

Turiştii, evacuaţi din nordul Italiei

În regiunea Piemont, din nordul Italiei, elicopterele evacuează turiştii din localitatea Cogne de două zile. "Evident, acordăm prioritate cazurilor importante: persoanele care nu se pot mişca, copiii sau persoanele cu urgenţe", a declarat Tomasso Giofredda, comandant carabinieri. 

Staţiunea de munte a fost lovită în weekend de inundaţii fără precedent în ultimii 20 de ani. Drumurile de acces au fost distruse, iar oamenii au rămas blocaţi, fără acces la apă potabilă sau alimente. Pompierii, carabinierii şi Garda Civilă au intervenit de urgenţă. "Ţi se rupe inima de durere! Părea un perete de apă, nu ploaie. Ca şi cum eram într-o găleată cu apă!", a declarat un localnic.

Situaţia e identică în Cervinia şi Macugnaga

Situaţia e identică în Cervinia şi Macugnaga. Acolo, sute de voluntari au sosit din toată regiunea ca să ajute localnicii. Străzile sunt pline de pietre şi pământ, iar magazinele au început să arunce marfa distrusă de apă şi nămol. Proprietarii de hoteluri şi restaurante se tem că vor fi nevoiţi să concedieze sute de oameni. 

După nord, furtunile au cuprins şi restul Italiei. În Marea Caraibilor, zeci de insule au fost devastate de Bertyl, cel mai timpuriu uragan de categoria 4 din istorie. Vântul a smuls acoperişuri şi a distrus plantaţiile de banane, în timp ce valurile de până la cinci metri au scufundat două yachturi şi zeci de vase de pescuit.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri externe » Grecia arde din nou. Un român şi un grec au fost arestaţi sub acuzaţia că au dat foc intenţionat vegetaţiei