Antena Meniu Search
x

Galerie foto Incendiile din Tenerife. Infernul flăcărilor se extinde către nordul insulei. Guvernul a avertizat populaţia asupra poluării cu gaze şi particule

Incendii în Tenerife. Un infern al flăcărilor. Cu asta se luptă de mai multe nopţi 350 de pompieri pe insula Tenerife. Ca să oprească extinderea focarelor, incendiază controlat unele zone, în speranţa că flăcările se vor opri dacă nu le mai alimentează vegetaţia uscată de caniculă. În zadar, însă. Incendiile pe insula spaniolă continuă să se extindă către nord, au anunţat autorităţile, transmite vineri agenţia DPA. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 12:50

Incendiul activ în nord-estul celei mai mari insule din arhipelagul Canare a mistuit o suprafaţă de peste 3.300 de hectare şi afectează opt localităţi, a declarat guvernul regional pe reţeaua socială X (fostă Twitter), potrivit Agerpres.

Echipajele pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au fost desfăşurate la faţa locului pentru a lupta, la sol şi pe calea aerului, împotriva incendiului. Fumul degajat a ajuns la o altitudine de câţiva kilometri.

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate din casele lor

Guvernul a avertizat populaţia asupra poluării cu gaze şi particule mici degajate de arderea plantelor şi a altor materiale. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, în mai multe localităţi. Adăposturi de urgenţă au fost amenajate de Crucea Roşie în săli de sport.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a subliniat într-un comunicat emis joi dificultatea de a aduce sub control incendiul. Însă, potrivit spuselor sale, "linii de apărare, stabilite pentru protejarea zonelor populate precum La Esperanza, Santa Ursula sau La Orotava încep deja să aibă efect".

"Cel mai complicat incendiu" care afectează Tenerife în ultimii 40 de ani

Potrivit guvernului, acesta este "cel mai complicat incendiu" care afectează Tenerife în ultimii 40 de ani. Insulele Canare, situate în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Africii de Vest, se confruntă cu incendii frecvente în timpul verilor. 

Deşi căile de acces către vulcanul Teide au fost închise ca măsură de precauţie, în zonele turistice a predominat o atmosferă de normalitate, potrivit Autorităţii de turism din Tenerife. Compania de turism TUI a declarat că nu a existat o perturbare a călătoriilor pe insulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Incendiile din Tenerife. Infernul flăcărilor se extinde către nordul insulei. Guvernul a avertizat populaţia asupra poluării cu gaze şi particule