Incendiu uriaș în zona portului Beirut, la o lună după explozia devastatoare | Video

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 10.09.2020, 13:59.
Actualizat: 10.09.2020, 14:30

Un incendiu uriaș a izbucnit, joi, în portul Beirut, unde în urmă cu o lună de zile a avut loc explozia care a devastat capitala Libanului și a ucis aproape 200 de oameni.

Incendiu uriaș în zona portului Beirut, la o lună după explozia devastatoare

Incendiu uriaș în zona portului Beirut, la o lună după explozia devastatoare

captura video AP

Imaginile postate pe Internet surprind o coloană mare de fum negru care se ridică spre cer peste capitala libaneză, precum și mai mulți muncitori panicați care fug din calea flăcărilor: „Fugiți, fugiți, toată lumea să fugă!”.

Potrivit primelor informații, incendiul ar fi izbucnit la un depozit dărâmat în care se aflau cauciucuri și ulei.

Încă nu este cunoscută cauza incendiului.

Presa locală scrie că armata evacuează oamenii din jurul portului. Panicați, mulți dintre cei prinși în zonă se urcă disperați în mașini și încearcă să se îndepărteze cât mai mult de incendiu, de teama unei noi explozii.

Explozia din 4 august a devastat zona portului

Cartiere întregi au fost distruse şi 200 de mii de oameni au rămas fără locuințe, după explozia devastatoare din 4 august, care a ucis 200 de oameni. Suflul exploziei s-a simțit la zeci de kilometri distanță de locul tragediei, spulberând geamurile mai multor clădiri din oraş și provocând numeroase victime.

La scurt timp după explozie, premierul libanez Hassan Diab a afirmat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu, un compus extrem de exploziv, erau stocate de cel puțin șase ani în depozitul din portul Beirut, fără să se fi respectat vreo normă de siguranță.

Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă cheie în fabricarea explozibililor.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.