Antena Meniu Search
x

Incident aviatic în Australia: O aeronavă militară s-a prăbușit în ocean. 3 militari sunt dispăruți, 23 au fost salvați

Corpul puşcaşilor marini americani a anunţat sâmbătă că avea lo o operaţiune de căutare şi salvare a trei militari, în urma unui ”incident” aviatic în largul coastelor australiene, şi că alţi 23 de militari au fost salvaţi, relatează Reuters.

Corpul puşcaşilor marini americani a anunţat sâmbătă că avea lo o operaţiune de căutare şi salvare a trei militari, în urma unui ”incident” aviatic în largul coastelor australiene, şi că alţi 23 de militari au fost salvaţi, relatează Reuters.

În incident a fost implicată o aeronavă de tip MV-22 Osprey din cadrul celei de a III-a Forţe Expediţionare a puşcaşilor marini, cu baza pe Insula japoneză Okinawa, în Japonia, se arată într-un comunicat.

”Aeronava implicată în incident a fost lansată de la bordul USS Bonhomme Richard (LHD 6) şi efectua operaţiuni programate regulat, în momentul în care a intrat în apă”, potrivit aceleiaşi surse.

”Bărcile şi aeronavele mici ale navei au acţionat imediat în cadrul eforturilor de căutare şi salvare”.

Pe acelaşi subiect

Ministerul australian al Apărării a anunţat într-un comunicat că niciun membru al armatei australiene nu se afla la bordul aeronavei.

Incidentul a avut loc în largul Golfului Shoalwater, în statul Queensland, precizează ministerul.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de ambulanţă din Queensland, Michael Augustus, a anunţat că o persoană a fost condusă la Spitalul Rockhampton, însă nu a oferit alte detalii despre circumstanţe şi starea acestei persoane.

Ministrul Apărării Marise Payne a anunţat că i-a informat pe secretarul american al Apărării James Mattis şi pe premierul australian Malcolm Turnbull.

Corpul puşcaşilor marini americani a anunţat la rândul său că incidentul este anchetat, însă nu a oferit alte informaţii.

Peste 33.000 de militari americani şi australieni - inclusiv Grupul Expediţionar de Atac Bonhomme Richard - au participat recent al exerciţiul militar Talisman Saber în Australia, care s-a încheiat pe 25 iulie, potrivit Biroului Afacerilor Publice al armatei americane.

La exerciţiu au luat parte aeronave de tip MV-22 Osprey, cu care s-a practicat desfăşurarea unor echipe de recunoaştere de puşcaşi marini americani.

Australia este un aliat militar apropiat al Statelor Unite.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incident aviatic în Australia: O aeronavă militară s-a prăbușit în ocean. 3 militari sunt dispăruți, 23 au fost salvați