Antena Meniu Search
x

Indonezia, ameninţată de un nou pericol după tsunamiul care a ucis sute de oameni

O nouă tragedie e pe cale să lovească Indonezia, la cinci zile de la tsunamiul care a făcut sute de victime. Vulcanul Anak Krakatau dă semne că va erupe din nou. Zborurile au fost deviate şi nimeni nu are voie să se apropie la mai puţin de 5 kilometri de zonă.

Vezi și

O nouă tragedie e pe cale să lovească Indonezia, la cinci zile de la tsunamiul care a făcut sute de victime. Vulcanul Anak Krakatau dă semne că va erupe din nou. Zborurile au fost deviate şi nimeni nu are voie să se apropie la mai puţin de 5 kilometri de zonă. Acelaşi vulcan a provocat valul uriaş care a ucis 430 de oameni şi a lăsat în urmă sute de dispăruţi.

În fierbere de câteva săptămâni, vulcanul care a provocat tsunamiul mortal din weekend este tot mai violent. Toate semnele par să indice că va erupe din nou. 

Anak Karakatau este situat la 50 de kilometri de una dintre cele mai populate coaste ale Indoneziei. Iar experţii cred că porţiuni din craterul vulcanului s-au putea prăbuşi în momentul unei noi erupţii . Oamenii care locuiesc în zonă au fost sfătuiţi să se mute la cel puţin 1 kilometru distanţă de apă, în zonele mai înalte. 

Sâmbătă seară, prăbuşirea unor bucăţi din vulcan a provocat tsunamiul care a măturat kilometri întregi de plajă. 

Sute de oameni au murit după ce autorităţile au eşuat în a prezice dezastrul. 

Cea mai mare catastrofă din această zonă s-a petrecut cu exact 14 ani în urmă. Tsunamiul care a lovit Sumatra în decembrie 2004 a ucis peste  200 de mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Indonezia, ameninţată de un nou pericol după tsunamiul care a ucis sute de oameni