Antena Meniu Search
x

Indonezia, noul epicentru al pandemiei de Covid-19 în Asia. ”Suntem la marginea unei catastrofe din cauza tulpinii Delta”

Indonezia a raportat miercuri peste 54.000 de cazuri noi de coronavirus depistate în 24 de ore, pentru prima dată de la debutul pandemiei, așadar un record absolut, devenind astfel noul epicentru al infectărilor în Asia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.07.2021, 18:58

Oamenii stau la coadă pentru a-și umple tuburile de oxigen în Yogyakarta, Indonezia, 14 iulie 2021
Indonezia, noul epicentru al pandemiei de Covid-19 în Asia. ”Suntem la marginea unei catastrofe din cauza tulpinii Delta” - Profimedia Images

Națiunea insulară, care găzduiește aproximativ 270 de milioane de oameni, raportează acum mai multe cazuri pe zi decât India, țară puternic lovită de Covid-19, făcând din Indonezia noul epicentru al pandemiei din Asia. Dacă răspândirea continuă fără întrerupere, experții spun că ar putea împinge sistemul sanitar din Indonezia la un pas de dezastru, scrie CNN.

Unii se tem că situația poate fi mai gravă decât arată cifrele, deoarece nu se fac suficiente testări pentru Covid-19. Un sondaj publicat sâmbătă a constatat că aproape jumătate dintre cei 10,6 milioane de locuitori din Jakarta ar fi putut contracta Covid-19.

Indonezia, criticată pentru măsurile laxe luate împotriva coronavirusului

Experții spun că Indonezia plătește acum pentru lipsa măsurilor ferme luate la debutul pandemiei de Covid-19 și pentru lipsa investițiilor în sisteme eficiente de a urmări contactele celor infectați. 

Pe acelaşi subiect

Oficialii sunt îngrijorați că spitalele ar putea să nu mai facă față numărului crescut de pacienți care au nevoie de spitalizare, mai ales după răspândirea tulpinii Delta a coronavirusului, mult mai infecțioasă decât varianta originală a virusului. 

Aproape 1000 de morți Covid-19 în 24 de ore

Miercuri au fost raportate și alte 991 de decese la bolnavii de Covid-19, ceea ce a dus la numărul total de morți la 69.210.

"În fiecare zi, tulpina Delta conduce Indonezia mai aproape de marginea unei catastrofe Covid-19", a declarat Jan Gelfand, șeful delegației indoneziene a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), pentru CNN. 

Insulele Bali și Java au fost plasate sub un blocaj de urgență săptămâna trecută.

Indonezia, a patra țară cu cea mai mare populație mondială, a asigurat 137,6 milioane de doze de vaccinuri Sinovac, AstraZeneca și Moderna, suficient pentru aproximativ 69 de milioane de oameni.

Marți, aproape 3,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Indonezia ca parte a programului global de partajare a vaccinului COVAX. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Indonezia, noul epicentru al pandemiei de Covid-19 în Asia. ”Suntem la marginea unei catastrofe din cauza tulpinii Delta”