Antena Meniu Search
x

Video Îngrijorare la Kiev, după ce Rusia a trimis în Belarus soldați și armament. Operațiunile ar putea anticipa o nouă ofensivă majoră

Vladimir Putin încearcă să se răzbune pe cele mai importante ţări occidentale care au decis să acţioneze, în comun, pentru plafonarea preţului de vânzare a petrolului rusesc. Liderul de la Kiev a ordonat ca, de la 1 februarie, niciuna din aceste ţări să nu mai poată cumpăra petrol din Rusia. În acest timp, în Donbas continuă luptele deosebit de grele între forţele ruse şi cele ucrainene. Dar linia frontului rămâne aproape neschimbată. 

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 09:09

Vezi și

Trupele ucrainene rezistă cu dârzenie la Bahmut, oraşul pe care ruşii încearcă fără succes, de luni de zile, să-l cucerească. Unităţile ruse chiar au fost respinse în unele sectoare, potrivit ministerului apărării de la Kiev. Mai la nord, tot în Donbas, ucrainenii sunt cei care se străduiesc să spargă frontul inamic în regiunea Luhansk.

Deocamdată, trupele ruse îşi menţin poziţiile dar şi-au retras comandamentul din zonă mai departe în spatele frontului, după cum au constatat serviciile ucrainene. 

Volodimir Zelenski: Le mulţumesc tuturor celor care luptă pentru independenţa noastră. Le mulţumesc tuturor unităţilor forţelor noastre de apărare, care ne apropie tot mai mult de înfrângerea duşmanului. Glorie Ucrainei! 

Îngrijorare la Kiev, după ce Rusia a transferat în Belarus unităţi şi sisteme de arme

Pe acelaşi subiect

Conducerea de la Kiev urmăreşte cu îngrijorare şi transferul unor unităţi şi sisteme de arme ruseşti în Belarus. Operaţiunile pot anticipa o nouă ofensivă majoră pornită din această ţară, ca în primele zile ale războiului. Preşedintele belarus Lukaşenko a avut mai multe întâlniri separate cu Vladimir Putin în timpul unui summit neoficial al fostelor republici sovietice, la Sankt Petersburg.

Bineînţeles, conţinutul discuţiilor nu a fost dezvăluit. Putin încearcă, pe de altă parte, să arate cât de bine se simt în Rusia locuitorii regiunilor ucrainene anexate doar pe hârtie. Aceasta chiar dacă au fost evacuaţi din casele lor şi mutaţi la sute sau mii de kilometri depărtare. Televiziunile ruse au difuzat insistent conversaţia lui Putin cu o fetiţă din Zaporojie care îl aşteaptă, acum, pe moş Gerilă undeva la nord-est de Moscova, alături de părinţii ei, aparent încântaţi. 

Putin se răzbună pentru plafonarea preţului petrolului

Într-o notă mai dură, liderul de la Kremlin a semnat un decret care interzice vânzarea de petrol rusesc către ţările care au decis să-i plafoneze preţul. Vor putea exista şi excepţii, stabilite personal de Putin, probabil pentru guvernele care ar tinde să-i accepte pretenţiile.

Cu Statele Unite, însă, relaţiile sunt într-o stare "deplorabilă", susţine ministrul de externe Lavrov într-un interviu pentru agenţia Tass. Lavrov acuză chiar oficialităţi de la Pentagon, pe care nu le-a numit, că ar fi ameninţat să-l "elimine fizic" pe Putin. Şi sugerează că Rusia va răspunde presupuselor ameninţări după principiul biblic "ochi pentru ochi". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Îngrijorare la Kiev, după ce Rusia a trimis în Belarus soldați și armament. Operațiunile ar putea anticipa o nouă ofensivă majoră