Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un ulei folosit în spray-urile împotriva insectelor, folosit cu succes de militarii britanici în combaterea COVID-19

O substanță folosită în repelentele pentru insecte poate ucide tulpina de coronavirus, arată o cercetare a Laboratorului pentru ştiinţă şi tehnologie al Ministerului britanic al Apărării (DSTL).

de Ana Maria Ghiarasim

la 26.08.2020 , 15:12

Un ulei folosit în spray-urile împotriva insectelor, folosit cu succes de militarii britanici în combaterea COVID-19 Un ulei folosit în spray-urile împotriva insectelor, folosit cu succes de militarii britanici în combaterea COVID-19 - DPA Images / Joe Giddens via Hepta
  • Uleiul din spray se evaporă mai greu decât substanțele pe bază de alcool, ceea ce înseamnă că pot asigura o protecție îndelungată.
  • Citriodiolul este obținut din ulei din frunzele și crenguțele arborelui de eucalipt Citriodora.

Concluziile preliminarii la care au ajuns specialiștii din forțele armate ale Marii Britanii indică eficiența citriodiolul în distrugerea tulpinei de COVID-19, dezvăluie Sky News.

Cercetătorii știau deja că citriodiolul ajută în distrugerea altor tipuri de tulpini de coronavirus, așa că l-au folosit încă din aprilie și au analizat cu atenție efectul acestui tip de ulei asupra probelor de laborator.

Cu toate acestea, spray-urile pe bază de citriodiol nu oferă o protecție suficientă pentru a fi folosite exclusiv. Ele sunt folosite de militarii britanici ca măsură suplimentară de protecție, pe lângă măștile, igiena mâinilor, precum și alte tehnici menite să prevină răspândirea coronavirusului. 

Articolul continuă după reclamă

Potrivit oficialilor din Ministerul Apărării, uleiul din spray se evaporă mai greu decât substanțele pe bază de alcool, ceea ce înseamnă că pot asigura o protecție îndelungată.

Citriodiolul este obținut din ulei din frunzele și crenguțele arborelui de eucalipt Citriodora.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Un ulei folosit în spray-urile împotriva insectelor, folosit cu succes de militarii britanici în combaterea COVID-19