Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii devastatoare în China: Şuvoaiele au înghiţit mii de gospodării şi au izolat mai multe localităţi. Peste 127 de milioane de persoane, în pericol

Imagini apocaliptice în China! Mai multe inundaţii masive au devastat sute de provincii din ţară, iar zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor. Alţii, sunt în continuare captivi în propriile locuinţe şi aşteaptă intervenţia autorităţilor. În Statele Unite, o furtună puternică însoţită de grindină a măturat tot în cale.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 08:15

Vezi și

China este de nerecunoscut! Maşini luate pe sus de puhaoie, oraşe înghiţite de ape, sirene care sună necontenit şi oameni prinşi în mijlocul hazardului. Imaginile cu inundaţiile din ultimele zile oferă un peisaj greu de privit.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate în China

O serie de furtuni torenţiale a măturat şi provinciile Guangdong şi Guangxi. Şuvoaiele au înghiţit de la gospodării la terenuri agricole şi au tăiat căile de acces către trei sate, unde 4.000 de locuitori sunt încă blocați. În alte zone, apa a atins un metru.

Peste 82.000 de persoane din Guangdong au fost deja evacuate, înainte de un posibil dezastru. Însă vieţile a 127 de milioane de oameni sunt în continuare în pericol. Meteorologii chinezi spun că ploile abundente vor continua şi în zilele următoare, iar ţara s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani. În ciuda fenomenelor extreme, până acum, nu au fost înregistrate victime.

Pe acelaşi subiect

Furtună devastatoare în Carolina de Sud

Furia naturiii a lovit şi Statele Unite! Locuitorii din Carolina de Sud au fost luaţi prin surprindere de o furtună devastatoare.

Unii au apucat să ajungă acasă la timp - alţii, au privit din propriile maşini cum grindina, de dimensiunea unei mingi de ping-pong, le sparge parbrizul. Pagubele lăsate de furtună sunt serioase - maşini ciuruite de grindină, case devastate şi copaci căzuţi pe străzi şi alei. Vântul a atins viteze şi de 112 kilometri pe oră.

Furtuna a afectat până şi programul politicienilor. Chiar în timp ce se afla în avion, fostul preşedinte american, Donald Trump, a fost nevoit să-şi anuleze o întâlnire importantă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Inundaţii devastatoare în China: Şuvoaiele au înghiţit mii de gospodării şi au izolat mai multe localităţi. Peste 127 de milioane de persoane, în pericol