Antena Meniu Search
x

"Nu fuma. Eu fac 66 de ani şi nu am fumat niciodată". Reacţia lui Olaf Scholz, întrebat de un student chinez cum să evite canabisul în Berlin 

Cancelarul german Olaf Scholz, aflat într-o vizită în China, le-a dat asigurări studenţilor chinezi că nu vor trebui să fumeze canabis dacă vor veni să înveţe în Germania şi că ţara sa a legalizat canabisul în speranţa că, pe această cale, va scădea consumul, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 12:51

"Nu fuma. Eu fac 66 de ani şi nu am fumat niciodată". Reacţia lui Olaf Scholz, întrebat de un student chinez cum să evite canabisul în Berlin
"Nu fuma. Eu fac 66 de ani şi nu am fumat niciodată". Reacţia lui Olaf Scholz, întrebat de un student chinez cum să evite canabisul în Berlin - Profimedia Images

Un student chinez îngrijorat, care intenţionează să studieze la Berlin începând din septembrie, l-a întrebat pe cancelar cum să evite canabisul, după ce a citit că, în Germania, studenţii îl cultivă acum în apartamentele lor - ceea ce în China este ilegal.

"De aceea, sunt foarte îngrijorat", a spus el. Studentul l-a întrebat pe Scholz cum să procedeze dacă nu vreau să încerc canabis deloc şi nu vreau să-mi pun în pericol sănătatea.

Germania a adoptat în februarie o nouă lege, intrată în vigoare la 1 aprilie, care le permite persoanelor individuale şi asociaţiilor să cultive şi să deţină cantităţi limitate de canabis.

"Răspunsul este foarte simplu: nu fuma. Eu voi împlini 66 de ani în acest an şi nu am fumat niciodată canabis", a replicat Scholz. "Nu vrem ca mai mulţi oameni să consume canabis, vrem ca mai puţini oameni să consume canabis, vrem să existe mai multă educaţie publică despre aceasta", a explicat cancelarul german.

Pe acelaşi subiect

Germania vrea să legalizeze canabisul

Cancelarul a mai spus că Germania vrea să scoată canabisul din zona gri. Scholz a combătut impresia că toată lumea se plimbă acum la Berlin cu jointuri: "Dacă studiezi la Berlin, poţi să ieşi în oraş tot timpul şi să nu întâlneşte pe nimeni care face asta".

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în jur de patru milioane de persoane au consumat canabis în Germania în anul 2022. Shanghai este a doua etapă a vizitei de trei zile a lui Scholz în China, după Chongqing. Marţi, el se va afla la Beijing, pentru discuţii politice cu preşedintele Xi Jinping şi premierul Li Qiang. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » "Nu fuma. Eu fac 66 de ani şi nu am fumat niciodată". Reacţia lui Olaf Scholz, întrebat de un student chinez cum să evite canabisul în Berlin