Antena Meniu Search
x

Inundaţile fac ravagii în Europa

Ne-am săturat de ploaie, dar la vecinii noştri e mai rău. În Bosnia Herţegovina a plouat în două zile cât pentru două luni.

Vezi și

Ne-am săturat de ploaie, dar la vecinii noştri e mai rău. În Bosnia Herţegovina a plouat în două zile cât pentru două luni. Iar Serbia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie.

Furtunile care au făcut prăpăd în aceste ţări se îndreaptă acum spre Croaţia şi Ungaria. Aceste imagini au fost surprinse în oraşul Zenica, din Bosnia şi Herţegovina.

Proprietarii casei distruse de alunecarea de teren au filmat aceste imagini. Ei sunt teferi, dar urgia i-a lăsat fără nimic. Nu sunt singurii care au rămas pe drumuri. Mii de oameni au fost salvaţi de militari din calea viiturilor, iar alte câteva zeci de mii au rămas fără curent electric.

A fost prăpăd şi în Serbia, unde ploile torenţiale au provocat cele mai grave inundaţii din istoria ţării. Şi aici, armata a evacuat o mie de oameni. Tot ce aveam a fost inundat şi distrus de ape. Apele au intrat în casă şi au acoperit tot ce aveam în ea.

O femeie, ce a refuzat ajutorul armatei, a murit înecată în propria-i casă. Depăşite de situaţie, autorităţile de la Belgrad au cerut ajutorul Comisiei Europene, Rusiei şi Sloveniei.

Şi vecinii noştri, maghiarii, sunt ameninţaţi de condiţiile meteo nefavorabile. Vântul sufla cu până la 130 de kilometri pe oră şi spulberă tot în cale, în timp ce nivelul unor cursuri de apă a crescut cu peste un metru. Au fost improvizate diguri din saci de nisip, dar e puţin probabil ca acestea să reziste în faţa puhoaielor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Inundaţile fac ravagii în Europa