Antena Meniu Search
x

Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului, în Siria, avertizează doi miniştri israelieni

Israelul va continua ''să acţioneze'' împotriva Iranului în Siria, au avertizat duminică doi miniştri israelieni.

Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului, în Siria, avertizează doi miniştri israelieni - Sursă: Hepta

Israelul va continua ''să acţioneze'' împotriva Iranului în Siria, au avertizat duminică doi miniştri israelieni, după aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu şi care a costat viaţa a şapte iranieni în ţara vecină cuprinsă de război, relatează AFP.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliaţi ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale.

''Vom continua să acţionăm împotriva unei implantări militare a Iranului în Siria care constituie o ameninţare pentru securitatea Israelului'', a avertizat Gilad Erdan, ministru al securităţii interne şi membru al cabinetului restrâns, la radioul militar.

Ministrul educaţiei Naftali Bennett, şi el membru al cabinetului israelian restrâns, a afirmat la rândul său că Israelul îşi rezervă ''o libertate de acţiune totală''.

''Nu-i vom permite Iranului să se implanteze în Siria. Frontiera noastră de nord nu poate deveni un loc de joacă pentru Bashar Al-Assad (preşedintele sirian)'', a adăugat el.

Două ţări se află la graniţa de nord a Israelului, Siria şi Liban, unde este activă mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al statului evreu.

Aceste ameninţări au fost reiterate la o zi după loviturile aeriene americane, franceze şi britanice împotriva mai multor obiective din Siria care au legătură cu programul chimic al regimului. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări în legătură cu sprijinul său ''total'' faţă de această operaţiune.

De la izbucnirea războiului în Siria, Israelul are grijă să nu fie antrenat în conflict, dar a bombardat zeci de obiective, poziţii ale regimului sirian sau convoaie cu arme cu destinaţia Hezbollah.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului, în Siria, avertizează doi miniştri israelieni