Antena Meniu Search
x

Galerie foto Israelul ameninţă să lase Gaza fără apă, combustibil şi energie electrică până când ostaticii vor fi eliberaţi

Război în Israel. Ministrul energiei, Israel Katz, a declarat că Gaza nu va primi apă, combustibil sau energie electrică până nu va elibera persoanele luate ostatice pe parcursul atacurilor care au ajuns la a şasea zi consecutivă, potrivit The Guardian.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 17:07

Israel Katz a scris pe rețelele de socializare că niciun "întrerupător electric nu va fi pornit, niciun hidrant de apă nu va fi deschis și nici un camion de combustibil nu va intra" până când ostaticii nu vor fi eliberați.

Israelul pregăteşte un atac terestru

Israelul se pregătește să lanseze o invazie terestră ca răspuns la masacrele sângeroase desfășurate în 20 de comunități israeliene de grupul islamist palestinian Hamas weekendul trecut, în timpul căreia au fost capturați și zeci de ostatici, în cea mai gravă escaladare din regiune de 50 de ani.

Loviturile Forțelor de Apărare Israelului au ucis cel puțin 33 de persoane în două ore peste noapte, joi, potrivit reporterului local al Al Jazeera, ridicând numărul morților în Gaza la 1.354. Reporterul a spus că avioanele de luptă au atacat case în mai multe zone, iar grupurile de apărare civilă au recuperat cadavrele morților. În unele zone, locuitorii cerneau prin moloz cu mâinile goale, căutând supraviețuitori și cadavre.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi comandanţi Hamas au fost ucişi în atacurile israeliene

ONU a declarat miercuri seara că numărul persoanelor strămutate în urma atacurilor aeriene a crescut cu 30% în 24 de ore, ajungând la 339.000 - două treimi dintre ei înghesuindu-se în școlile ONU.

Presa palestiniană a spus că un bombardament l-a ucis pe fratele lui Mohammed Deif, comandantul militar al Hamas, și un comandant superior al Jihadului Islamic Palestinian.

Spitalele din Gaza s-ar putea transforma în morgi, în lipsa energiei electrice

Hazem Balousha, reporterul The Guardian din Gaza, contactat la telefon joi dimineață, a declarat că locuitorilor benzii li s-a spus că spitalele au încetat să accepte toate cazurile, cu excepția cazurilor de urgență. Rafah, punctul de trecere al Gazei cu Egiptul, rămâne închis, iar singura centrală electrică a rămas fără combustibil marți, lăsând banda alimentată de generatoare private. Acestea se vor opri și dacă combustibilul nu este permis să intre: Crucea Roșie s-a bucurat de livrările de combustibil pentru a preveni ca spitalele copleșite să „se transforme în morgi”.

În Israel, numărul deceselor raportat a urcat la 1.300. Lt-colonelul Richard Hecht, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat joi reporterilor că forțele se pregătesc pentru un atac la sol, dar că conducerea politică nu a ordonat încă unul. Prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, a promis că va „zdrobi și distruge” Hamas: de miercuri seara, el conduce un guvern de unitate și un cabinet de război nou format, inclusiv membri ai opoziției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Israelul ameninţă să lase Gaza fără apă, combustibil şi energie electrică până când ostaticii vor fi eliberaţi