Antena Meniu Search
x

Japonia a umilit trei cetăţeni care au încălcat regulile de protecţie anti-covid

Oficialii spun că cei trei au încercat să evite autorităţile după ce au revenit din străinătate, pornind un val de reacţii şi comentarii în reţelele sociale.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.08.2021, 11:20

Poliţiştii patrulează aeroportul din Tokyo pentru a asigura măsurile de protecţie anti-covid
Poliţiştii patrulează aeroportul din Tokyo pentru a asigura măsurile de protecţie anti-covid - Yuichi Yamazaki/Getty Images

Japonia a pus în aplicare ameninţarea de a face de râs oamenii care nu respectă măsurile de control la vamă pentru coronavirus, publicând numele a trei persoane care au încălcat regulile de carantină după ce au revenit din străinătate.

Ministrul Sănătăţii a spus că cei trei cetăţeni japonezi, pe care i-a numit, au evitat în mod voit contactul cu autorităţile după o vizită în străinătate. Anunţul făcut luni, primul de acest gen, a stârnit un val de comentarii pe Twitter, unde utilizatorii s-au întrecut în speculaţii cu privire la locurile de muncă sau domiciliul celor identificaţi, scrie The Guardian.

Japonia cere tuturor cetăţenilor care vin din străinătate, inclusiv localnici, să intre în carantină pentru două săptămâni, timp în care sunt rugaţi să folosească o aplicaţie pe telefon pentru localizare şi să raporteze date despre starea lor de sănătate.

Cazuri dublate de Covid-19 în Japonia

Pe acelaşi subiect

Săptămâna trecută, Japonia a extins starea de urgenţă pentru alte patru zone în afară de Tokyo, după un număr record de infectări, în condiţiile în care capitala găzduieşte Jocurile Olimpice. Primul ministru, Yoshihide Suga, a declarat stare de urgenţă în Saitama, Kanagawa şi Chiba, în apropiere de Tokyo, precum şi în oraşul vestic Osaka, începând de luni până la 31 august.

Măsurile de urgenţă aflate în vigoare la Tokyo şi în Okinawa vor fi de asemenea extinse până la finalul lunii august, după terminarea Jocurilor Olimpice şi pe parcursul Jocurilor Paralimpice, care debutează pe 24 august. 

Tokyo a raportat o creştere a cazurilor Covid-19 pentru trei zile consecutive săptămâna trecută, inclusiv 3.865 joi. Numărul de cazuri s-a dublat faţă de săptămâna precedentă, dar oficialii spun că această creştere nu are legătură cu Jocurile Olimpice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Japonia a umilit trei cetăţeni care au încălcat regulile de protecţie anti-covid