Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru Joaquin "El Chapo" Guzman. Lordul drogurilor din Mexic, înfundat de băiatul de la IT (Video)

Baronul mexican al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost înfundat de propriul IT-ist, Cristian Rodriguez, după ce FBI l-a convins să lucreze sub acoperire în 2010.

Lovitură pentru Joaquin "El Chapo" Guzman. Lordul drogurilor din Mexic, înfundat de băiatul de la IT - Hepta

Membrii juriului din procesul început în aprilie 2018, la tribunalul federal din Manhattan, în care este judecat Joaquin ”El Chapo” Guzman au ascultat mai multe conversații telefonice ale șefului cartelului criminal din provincia Sinaloa din nord-estul Mexicului.

Potrivit New York Post, probele împotriva lui Guzman au fost strânse după ce FBI a reușit să îl convingă pe IT-istul cartelului să coopereze.

Procurorii susțin că dețin între 100 și 200 de înregistrări cu "El Chapo" și peste 800 de apeluri telefonice înregistrate cu ajutorul lui Cristian Rodriguez. Acesta a ajutat procurorii să descifreze sistemele de încriptare folosite de membrii Cartelului Sinaloa.

Curtea de Judecată a ascultat multe astfel de înregistrări, în care Guzman organiza o vânzare, vorbea cu polițiști corupți sau încerca să calmeze un asasin care făcea exces de zel.

FBI l-a convins pe Rodriguez să lucreze sub acoperire în 2010 într-o cameră de hotel din Manhattan când un agent a pozat într-un geniu IT care voia să își construiască propriul sistem de criptare. Agenția a reușit atunci să îl convingă pe Rodriguez să coopereze proactiv cu guvernul și să continue să lucreze pentru cartel sub acoperire.

"El Chapo" Guzman, acuzat de trafic de droguri, crime şi răpiri

Baronul mexican al drogurilor a fost extrădat în SUA în ianuarie 2017, în ajunul învestirii lui Donald Trump. Guzman este acuzat că a condus o operaţiune internaţională de trafic de droguri de miliarde de dolari şi că subalternii săi au comis crime şi răpiri.

"El Chapo" are deja la activ două evadări dramatice din închisorile mexicane de maximă securitate, fiind, pentru o perioadă, cel mai căutat baron al drogurilor din America.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Extrădarea sa în custodia autorităţilor americane a reprezentat o surpriză şi a venit chiar în ajunul învestirii lui Donald Trump la Casa Albă.

Procurorii au formulat 17 capete de acuzare pe numele lui Joaquin Guzman. De asemenea, pedeapsa minimă pentru faptele comise de baronul drogurilor este închisoare pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Lovitură pentru Joaquin "El Chapo" Guzman. Lordul drogurilor din Mexic, înfundat de băiatul de la IT (Video)