Antena Meniu Search
x

Joe Biden, mesaj pentru Republica Moldova: Sunt foarte mândru să fiu alături de Maia Sandu

Cetăţenii Republicii Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să îşi recapete independenţa şi să meargă pe drumul integrării europene, a apreciat preşedintele american Joe Biden în discursul său istoric susţinut la Varşovia, în faţa a mii de oameni, la un an de la declanşarea agresiunii ruse în Ucraina.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 07:17

Joe Biden, mesaj pentru Republica Moldova: Sunt foarte mândru să fiu alături de Maia Sandu
Joe Biden, mesaj pentru Republica Moldova: Sunt foarte mândru să fiu alături de Maia Sandu - Profimedia Images

"Cetăţenii Republicii Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să îşi recapete independenţa şi să meargă pe drumul integrării europene. Preşedinta Maia Sandu, nu sunt sigur dacă este azi aici, dar sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră şi de oamenii liberi ai Republicii Moldova şi merită aplauze pentru asta", a declarat Joe Biden într-un discurs rostit la Castelul Regal din capitala poloneză. Preşedinta Republicii Maia Sandu se află la Varşovia, unde a asistat la discursul liderului american. 

Întâlnirea preşedintelui Joe Biden cu Maia Sandu şi referirea din comunicat la sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova vine în condiţiile în care se înmulţesc semnalele că Moscova ar pune la cale destabilizarea statului moldovean. 

În plus, Vladimir Putin a anulat marţi un decret care data din 2012 şi care stabilea principiile directoare ale politicii externe a Federaţiei Ruse. În documentul anulat se stipula inclusiv faptul că trebuie găsite „căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, mesaj pentru Republica Moldova: Sunt foarte mândru să fiu alături de Maia Sandu