Antena Meniu Search
x

Kalașnikovul AK-12 folosit de armata rusă în Ucraina a fost modificat. Pușca de asalt are o precizie îmbunătățită față de versiunile sale anterioare

Rusia a modificat arma Kalașnikov AK-12 pe care forțele sale o folosesc în Ucraina, pentru a accelera tragerea și pentru a oferi soldaților mai mult control asupra modurilor de tragere, relatează Reuters, citându-l pe președintele producătorului de arme. Război Rusia - Ucraina, ziua 210 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.09.2022, 10:21

Kalașnikovul AK-12 folosit de armata rusă în Ucraina a fost modificat. Pușca de asalt are o precizie îmbunătățită față de versiunile sale anterioare - Profimedia

Astfel, versiunea AK-12, care a intrat în funcțiune în 2018, va avea dezactivarea decuplării în două runde și un control bidirecțional al modurilor de tragere, precum și un suport reglabil pentru obraz, a declarat pentru RIA președintele Kalashnikov Concern, Alan Lushnikov. 

​"În cel mai scurt timp posibil, am selectat soluții tehnice, am realizat un prototip și l-am demonstrat reprezentanților ministerului rus al Apărării", a spus Alan Lushnikov, care, însă, nu a precizat când va intra în serviciu arma modernizată. 

Pușca de asalt AK-12 dezvoltată de Kalașnikov, arma de uz general a forțelor armate ruse, are un calibru de 5,45 milimetri (mm) și o precizie îmbunătățită față de versiunile sale anterioare.

Producătorul de arme Kalașnikov a fost sancționat de Statele Unite în 2014, anul în care Rusia a invadat și anexat peninsula ucraineană Crimeea. UE și Marea Britanie au aplicat propriile sancțiuni împotriva concernului Kalașnikov în acest an. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune. Putin a amenințat că “vom folosi toate mijloacele la îndemână pentru a ne apăra țara și poporul”.

Ca o pregătire pentru intensificarea războiului, Duma de stat a Rusiei a aprobat înăsprirea pedepselor pentru militarii care dezertează, se predau sau comit jafuri în vreme de război. Iar Putin i-a convocat pe reprezentanţii industriei de armament. Le-a cerut să sporească livrările către trupele din Ucraina şi să studieze armele occidentale capturate acolo, pentru a le îmbunătăţi pe ale lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Kalașnikovul AK-12 folosit de armata rusă în Ucraina a fost modificat. Pușca de asalt are o precizie îmbunătățită față de versiunile sale anterioare