Antena Meniu Search
x

Video Kievul recunoaşte că ruşii avansează în Bahmut și îi acuză că aplică tacticile dure din Siria. SUA anunță un nou pachet de ajutor militar

Armata ucraineană efectuează deja acţiuni incluse în contraofensiva menită să elibereze noi teritorii ocupate de Rusia. Este declaraţia ministrului adjunct al apărării de la Kiev, care coincide cu aprobarea unui nou pachet de ajutor militar din partea Statelor Unite. Ucraina a desfăşurat şi primele sisteme antiaeriene Patriot care vor proteja mai bine ţara de rachetele şi dronele inamice.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 10:28

Vezi și

Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina: "Este incorect să se vorbească, strict, de o contraofensivă. Pentru că, de fapt, este vorba de un uriaş complex de acţiuni şi măsuri pe care armata Ucrainei le pune în aplicare chiar şi acum."

Precizările vin de la ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar. Ea a recunoscut că la Bahmut, epicentrul confruntării din Donbas, armata rusă face progrese, dar numai pentru că aplică o tactică brutală, preluată din Siria. Şi anume, distruge total clădirile pe care nu le poate cuceri prin luptă.

Trupele ucrainene provoacă inamicului pierderi de câteva ori mai mari decât cele proprii, a adăugat ministrul. Iar preşedintele Zelenski, în vizită la graniţa cu Polonia şi Belarus, a elogiat soldaţii unei unităţi retrase, pentru refacere, de la Bahmut. 

Volodimir zelenski, președintele Ucrainei: "Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi apărat ţara noastră la Bahmut. Ştiu cât de puternici aţi fost, cum aţi rezistat acolo, la Bahmut."

Pe acelaşi subiect

Ucraina pus în funcţiune noile sisteme Patriot

Zelenski a salutat şi punerea în funcţiune a unor noi sisteme antiaeriene Patriot, donate de Statele Unite şi Ţările de Jos, cât şi a unora oferite de Germania. Liderul de la Kiev a adăugat însă că este nevoie de şi mai multe asemenea sisteme. 

Ieri seară, alarma antiaeriană s-a auzit din nou la Kiev iar cerul a fost luminat de fulgere uriaşe. Dar nu era vorba de un atac, ci de resturile unui vechi satelit al NASA prăbuşit de pe orbită, așa cum speculau oficialii ucraineni. Cu toate acestea, oficialii agenției spațiale au negat această informație. 

Tot ieri, Casa Albă a anunţat un nou pachet de ajutor militar de 325 milioane de dolari, care include rachete, muniţii de artilerie şi arme uşoare, mine antitanc, vehicule logistice şi alte echipamente. Noi livrări de armament ar putea fi anunţate mâine, la reuniunea aliaţilor Ucrainei, în Germania. 

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei: "Vladimir Putin, prin atacul, contrar legilor internaţionale, asupra unei ţări vecine, paşnice şi democratice, a încălcat valorile noastre şi a distrus bazele ordinii de securitate din Europa." 

Rusia rămâne o ameninţare şi nu doar pentru Ucraina. Potrivit unei anchete jurnalistice internaţionale, comunicaţiile secrete din mai multe ţări europene, inclusiv România, ar fi interceptate de peste 180 de antene instalate în ambasadele Rusiei. La Bucureşti s-ar afla cinci asemenea antene, protejate de imunitatea diplomatică. Iar o altă investigaţie, efectuată de televiziunile publice scandinave, constată că nave ruseşti de pescuit sau de cercetare servesc, de fapt, tot pentru spionaj. Obiectivele ar fi bazele navale, dar şi fermele eoliene şi cablurile de comunicaţii submarine din Marea Nordului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Kievul recunoaşte că ruşii avansează în Bahmut și îi acuză că aplică tacticile dure din Siria. SUA anunță un nou pachet de ajutor militar