Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un este DE NEOPRIT! Coreea de Nord va efectua un nou test cu RACHETĂ BALISTICĂ

Coreea de Nord va efectua în curând un nou test cu rachetă balistică intercontinentală, a anunţat, sâmbătă, agenţia oficială a regimului de la Phenian.

Coreea de Nord va efectua în curând un nou test cu rachetă balistică intercontinentală, a anunţat, sâmbătă, agenţia oficială a regimului de la Phenian.

"Seria recentelor teste strategice privind armamentul arată că nu suntem departe de lansarea unei rachete balistice intercontinentale", a precizat jurnalistul nord-coreean Rodong Sinmun.

Anunţul indică faptul că regimul de la Phenian a continuat să-şi dezvolte tehnologia privind rachetele, de vreme ce liderul Kim Jong-Un a declarat la 1 ianuarie că tehnologia rachetei balistice cu rază intermediară de acţiune Pukguksong-2 (IRBM) era în faza finală de dezvoltare. Un astfel de proiectil poate traversa până la 5.000 de kilometri.

"Marele succes al testului cu rachetă balistică intercontinentală, pe care noi îl vom realiza cu siguranţă, va marca un moment istoric privind eşecul politicii ostile americane împotriva noastră. Din punct de vedere istoric, Statele Unite nu au îndrăznit niciodată să intre în război cu o ţară care deţine arme nucleare sau rachete balistice intercontinentale. Coreea de Nord dispune de tehnologia necesară pentru a lovi continentul american cu o rachetă nucleară", se mai arată în articolul din ziarul nord-coreean.

Joi, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes un "nou tip" de rachetă de croazieră anti-navă, cu rază mică de acţiune, afirmând că rolul acestei arme este de a ataca "un grup inamic de cuirasate". Racheta ar fi traversat aproximativ 200 de kilometri.

Coreea de Nord a încercat cel puţin zece lansări de rachete balistice începând din luna ianuarie a acestui an, în ciuda avertizărilor primite din partea ONU şi a ameninţărilor cu posibile acţiuni militare din partea Statelor Unite ale Americii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un este DE NEOPRIT! Coreea de Nord va efectua un nou test cu RACHETĂ BALISTICĂ