Antena Meniu Search
x

Kremlinul râde de ezitarea Occidentului de a trimite tancuri Kievului: Nu vor schimba nimic, dar vor adăuga noi probleme pentru Ucraina

Tancurile furnizate de ţările occidentale Kievului nu vor schimba cursul conflictului, iar Occidentul o să regrete că "a întreţinut iluzia" că Ucraina ar putea câştiga pe câmpul de luptă, a transmis Moscova, în timp ce aliaţii lui Volodimir Zelenski s-au întrunit la baza aeriană Ramstein, din Germania, pentru a decide ce fel de ajutor militar pot furniza în continuare.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 14:11

Kremlinul râde de ezitarea occidentalilor de a trimite tancuri performante Kievului: Nu vor schimba nimic, dar vor adăuga noi probleme pentru Ucraina
Kremlinul râde de ezitarea occidentalilor de a trimite tancuri performante Kievului: Nu vor schimba nimic, dar vor adăuga noi probleme pentru Ucraina - Profimedia Images

"Am spus în mod repetat că astfel de livrări nu vor schimba fundamental nimic, dar vor adăuga noi probleme pentru Ucraina şi poporul ucrainean", le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a vorbit despre sarcinile legate de "întreţinerea" şi "reparaţia" echipamentelor deteriorate.

"Nu trebuie exagerată importanţa livrării unor astfel de arme şi nici capacitatea lor de a schimba ceva (...). Nu vor schimba nimic în ceea ce priveşte progresul părţii ruse către îndeplinirea obiectivelor sale", a adăugat el. El a acuzat de asemenea ţările occidentale că "întreţin iluzia" unei posibile victorii militare a Kievului.

Întrebat dacă furnizarea de arme tot mai avansate către Ucraina însemna că acest conflict escaladează, el a răspuns: "Aveţi perfectă dreptate, într-adevăr se dezvoltă într-o spirală ascendentă. Vedem o creştere indirectă şi uneori directă a implicării ţărilor NATO în acest conflict (...), auzim declaraţii, vedem că primează din ce în ce mai mult dorinţa de a se implica".

Kremlin: Occidentul întreţine iluzia că tancurile vor schimba cursul conflictului

Pe acelaşi subiect

"Vedem un devotament în a întreţine dramatic iluzia că Ucraina poate reuşi pe câmpul de luptă. Aceasta este o amăgire dramatică din partea comunităţii occidentale ce va fi o cauză de a regreta, suntem siguri de asta", a subliniat el.

Peskov a mai spus că modalitatea de a preveni escaladarea ulterioară este să se ţină seama de preocupările strategice pe care Rusia le-a exprimat spre sfârşitul anului 2021, cu câteva săptămâni înainte de a-şi trimite forţele armate în Ucraina.

Peskov a apreciat că relaţiile dintre Moscova şi Washington au atins acum "cel mai scăzut nivel istoric", la jumătatea mandatului preşedintelui american Joe Biden, adăugând că el nu vede nicio "speranţă de ameliorare în viitorul apropiat".

Deja afectate, relaţiile dintre SUA şi Rusia au devenit şi mai tensionate în ultimul an de când Rusia şi-a trimis forţele armate în Ucraina şi ţările occidentale au răspuns cu un baraj de sancţiuni economice şi prin aprovizionarea Ucrainei cu arme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Kremlinul râde de ezitarea Occidentului de a trimite tancuri Kievului: Nu vor schimba nimic, dar vor adăuga noi probleme pentru Ucraina