Antena Meniu Search
x

Video Laurenţiu Rădulescu, trimis Observator la Kiev: Cum văd ucrainenii vizita lui Joe Biden. Urme vizibile, lăsate de cele 12 luni de război

La aproape un an de război în Ucraina, Observator se întoarce acolo unde a început totul, acolo unde se scrie istoria. Corespondentul special Laurenţiu Rădulescu transmite în direct de la Kiev, capitala unei ţări care se opune Rusiei cu o înverşunare pe care nimeni nu o bănuia.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.02.2023, 20:01

Vezi și

Laurenţiu Rădulescu şi Daniel Lare, jurnalişti Observator, au transmis, în direct, din locul unde Joe Biden şi Volodimir Zelenski au făcut o fotografie istorică: în faţa catedralei Sfânta Sofia, devenită un simbol al rezistenţei în faţa Rusiei.

Echipa Observator, pe urmele lui Joe Biden, la Kiev

"Ce moment mai bun îşi putea alege cel mai puternic om de pe Planetă pentru a veni aici, în capitala Ucrainei? De a da un imbold, o speranţă, de a arăta faptul că Ucraina nu este singură. Pentru că acesta este principalul motiv care l-a făcut pe Joe Biden să ajungă aici, în faţa catedralei. Vorbim despre simbolistică. Despre credinţa oamenilor şi credinţa soldaţilor de pe front. Au fost mesaje puternice, le-am auzit ceva mai devreme. Mesaje ale ambilor preşedinţi, dar şi ale ministrului ucrainean de Externe, care a ţinut încă o dată să spună faptul că Rusia nu va reuşi să rămână cu absolut niciun teritoriu ocupat ucrainean", spune Laurenţiu Rădulescu, trimis special Observator.

În urmă cu un an, echipa Observator se afla la Kiev, Irpin, Bucha şi în aproape toate locurile însângerate. Iată cum arată Ucraina astăzi şi ce atitudine au locuitorii ei.

"(n.r. Oamenii sunt) îndârjiţi. După aproape un an de război, ceea ce avem aici sunt tancuri ruseşti care au fost distruse în tot acest timp. Un război extrem de dur, un conflict extrem de sângeros care continuă şi acum. Depinde foarte mult din ce parte priveşti Ucraina. Venind pe acelaşi drum cum am venit în urmă cu aproape un an, am găsit un cu totul alt loc, cu totul alţi oameni care au în suflet ideea de continuitate, de a lupta împreună, de a rezista până la ultimul glonte tras. Unii localnici spun că faptul că Rusia nu a reuşit până acum să ocupe Ucraina, aşa cum se vorbea de la început, înseamnă foarte mult pentru ei şi foarte mult pentru luptătorii ucrainenei care sunt în continuare pe front", arată Laurenţiu Rădulescu, trimis special Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Laurenţiu Rădulescu, trimis Observator la Kiev: Cum văd ucrainenii vizita lui Joe Biden. Urme vizibile, lăsate de cele 12 luni de război