Antena Meniu Search
x

"Lumea încă nu a ajuns să cunoască adevărata armata rusă". Prigojin îi avertizează pe Zelenski să scoată copiii şi bătrânii din Bahmut

“Lumea nu s-a confruntat încă cu armata rusă, care este bine pregătită, cu acele unități care nu au intrat încă în luptă”, a ameninţat Evgheni Prigojin, într-un mesaj video transmis pe canalul său de Telegram. Liderul Wagner îi cere lui Zelenski să evcueze bătrânii și copiii din oraș și să trimită trupe „pregătite pentru luptă”. 

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 14:35

Fondatorul grupului Wagner contrazice informaţiile potrivit cărora Wagner ar fi suferit pierderi grele în Bahmut. Ba mai mult, “bucătarul lui Putin” s-a lăudat că unităţile sale au cucerit “toată partea de est” a oraşului.

În ultimele zile, presiunea a sporit considerabil asupra forţelor ucrainene care apără oraşul Bahmut şi care se confruntă cu progrese ale trupelor ruse şi cu ameninţarea unei încercuiri.

„Ministrul Apărării a transmis că, după capturarea oraşului Bahmut, spațiul operațional se va deschide. Lumea nu s-a confruntat încă cu armata rusă, (…) cu acele unități care nu au intrat încă în luptă, cu toate armele modern posibile”, ameninţă Prigojin. „Aşteaptă momentul potrivit. Atunci întreaga lume va tremura". 

Prigojin i-a transmis lui Zelenski să evacueze toţi bătrânii şi copiii din Bahmut. “Trimite aici unități normale pregătite pentru luptă”.

Pe acelaşi subiect

Soldaţii ucraieni, hotărâţi să apere Bahmutul

Într-un interviu pentru CNN, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări totuşi că trupele sale sunt hotărâte să păstreze oraşul.

După Bahmut, ruşii "ar putea merge mai departe. Ar putea ajunge la Kramatorsk, ar putea ajunge la Sloviansk", ar avea "cale liberă spre alte oraşe din Ucraina", a declarat el.

Chiar dacă valoarea strategică a Bahmutului este contestată, oraşul a câştigat o importanţă simbolică şi tactică, date fiind pierderile grele suferite de cele două tabere. Este ce mai lungă şi cea mai sângeroasă bătălie de la declanşarea ofensivei ruse în februarie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » "Lumea încă nu a ajuns să cunoască adevărata armata rusă". Prigojin îi avertizează pe Zelenski să scoată copiii şi bătrânii din Bahmut