Antena Meniu Search
x

Video Lumea modei a pierdut un titan. Excentricul Thierry Mugler, considerat ''icoana'' unei generaţii şi profet al futurismului, a murit subit

Este doliu în lumea modei. Excentricul designer Thierry Mugler a murit pe neaşteptate la vârsta de 73 de ani. În ultima jumătate de secol, Mugler a redefinit eleganţa prin prezentările de modă avangardiste şi a îmbrăcat marile vedete de la Hollywood. "Măsura mea este excesul", spunea creatorul unuia dintre parfumurile iconice ale anilor 90.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 21:59

Vezi și

A fost momentul în care s-a născut legenda. La 10 ani de la lansarea mărcii Thierry Mugler, prima prezentare de modă a avut loc la Zenith, în 1984. Peste 6000 de spectatori au fost martorii înmărmuriţi ai măiestriei şi imaginaţiei designerului.

Moartea lui Mugler a venit, acum, ca un fulger. Reţelele sociale s-au umplut cu mesaje de la cei care l-au îndrăgit şi i-au purtat creaţiile. Mugler era expert în diversitate, iar hainele lui reflectau sexualitatea de la acea vreme. Îi plăceau formele bizare, iar silueta ideală pentru el era triunghiul întors, cu umeri giganţi şi talie înaltă, modelată de latex sau piele.

''Îţi rişti viaţa pentru frumuseţe.''

Şi asta făcea mereu. Era văzut ca un designer instinctiv şi un profet al futurismului, care nu căuta inspiraţie. Mugler a depăşit toate barierele modei. Brandul lui devenise sinonim cu stilul rebel, nonconformist. În 1992 a dat lovitura cu un parfum care devenise icoana unei noi generaţii. Angel ajunsese să concureze cu No5 al Casei Chanel. A mers şi mai departe: după ani de balet şi acrobaţie, şi-a transformat propriul corp prin culturism şi operaţii estetice.

Pe acelaşi subiect

Vedete de talie mondială au purtat costumele designerului

În 2002, a făcut un pas în spate şi şi-a suspendat linia de modă, dar a continuat să definească haute couture şi să îmbrace marile vedete de pe micile ecrane. De la David Bowie, George Michael, Lady Gaga şi Beyonce până la Cardi B şi Kim Kardashian, toţi au purtat costumele designerului. 

''Ideea este că, în viaţă, dacă ştim să observăm, frumuseţea este peste tot. Este suficient să priveşti în jur ca să poţi vedea.''

În 2019, a pozat într-o şedinţă foto nud şi a început să îşi spună Manfred. Dar oamenii l-au asemănat cu un personaj ticălos din desenele animate din cauza aspectului facial. Atunci, a mărturisit că a trecut printr-o operaţie de reconstrucţie a feţei din cauza unui accident.

În septembrie, anul trecut, designerului i-a fost dedicată o expoziţie la Muzeul de Arte Decorative din Paris. Mugler urma să anunțe noi colaborări la începutul acestei săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Lumea modei a pierdut un titan. Excentricul Thierry Mugler, considerat ''icoana'' unei generaţii şi profet al futurismului, a murit subit