Antena Meniu Search
x

Acord de pace pentru a stopa violenţele sângeroase din Ucraina

S-au tras focuri de armă la Kiev şi astăzi. Nu se ştie deocamdată dacă sunt şi victime. Vestea bună este că s-ar fi ajuns la un acord, confirmat şi de Opoziţie.

Vezi și

UPDATE: Preşedintele Viktor Ianukovici şi reprezentanţii opoziţiei au semnat vineri, în prezenţa mediatorilor europeni, un acord de ieşire din criza din Ucraina.

Acest acord prevede concesii majore faţă de opoziţie, inclusiv alegeri prezidenţiale anticipate, formarea unui guvern de coaliţie şi o reformă constituţională. Acordul a fost obţinut în urma unor violenţe care s-au soldat cu 80 de morţi, începând de marţi, la Kiev.

Au fost ucişi de profesionişti care nu le-au dat şanse doctorilor să îi ajute pe oameni. Gloanţele au fost trase spre inimă, gât, plămâni.

Luptele, ce-i drept fără arme de foc, s-au mutat şi în Parlament. Politicienii şi-au împărţit şi ei cu dărnicie pumni şi picioare.

Însă tensiunile din Ucraina sunt pe cale se fie aplanate. Dar a fost nevoie de vărsare de sânge pentru ca regimul lui Ianukovici să cedeze. S-a ajuns la un acord între preşedinte şi Opoziţie şi, în urmă cu puţin timp şi au apărut inclusiv detaliile documentului.

În 48 de ore va fi adoptată o lege care reinstaurează Constituţia din 2004. Iar semnatarii vor forma o coaliţie şi un Guvern de uniune naţională în maximum zece zile. Cel mai important lucru, alegerile prezidenţiale vor fi organizate imediat după ce va fi adoptată noua Constituţie, dar nu mai târziu de decembrie 2014. Urmează acum ca Opoziţia să semneze documentul. Iar liderul Vitaly Klitschko a declarat pentru cotidianul Bild că acordul va fi parafat.

Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Acord de pace pentru a stopa violenţele sângeroase din Ucraina