Antena Meniu Search
x

Video Mai mult de un sfert dintre victimele bombardamentelor între Israel și Hamas sunt copii

Războiul dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas intră în cea de-a doua săptămână. Bombardamentele au continuat toată noaptea şi în această dimineaţă. Zeci de rachete au fost lansate de armata israeliană spre tinte ale grupării teroriste. În urma bombardamentelor, un important general palestinian a fost ucis. Din cauza instabilităţii din zonă, două curse Tarom, spre şi dinspre Tel Aviv au fost anulate.

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 20:40

Vezi și

Este sunetul uneia dintre rachetele lansate de armata israeliană împotriva Hamas. În ultimele 24 de ore au avut loc zeci de astfel de raiduri. Bombardamentul a vizat în special tunelurile în care se ascund jihadiştii şi casele în care locuiesc comandanţii grupării. A fost răspunsul pentru cele peste 300 de rachete lansate de Hamas şi gruparea Jihadul Islamic asupra oraşelor israeliene.

A doua săptămână de bombardamente

Ostilităţile au intrat deja în cea de-a doua săptămână, iar urmările bombardamentelor se văd la fiecare pas în Gaza. Clădiri de apartamente din care au rămas doar munţi de moloz. 

În spatele drămăturilor se ascunde adevărata tragedie - familii întregi au fost exterminate de bombe.

Pe acelaşi subiect

Fetiţa din imagini este singura supravieţuitoare a unei familii de 7 membri. Este în spital acum şi nimeni nu are curajul să îi spună că mama şi fraţii ei au murit. Ca ea, alţi zeci de copii, victime nevinovate ale unui conflict pe care sunt prea mici să îl înţeleagă.

Niciuna dintre părţi nu abandonează lupta

Mohamed Shtayyeh, premier Palestina: ”Cerem comunităţii internaţionale să intervină, dar Israelul, în acest moment, nu răspunde în faţa nimănui”.

Niciuna dintre părţi nu este însă dispusă să abandoneze lupta. Premierul Benjamin Netanyahu promite să pedepsească aspru orice atac al grupării Hamas.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: ”Bătălia noastră continuă în forţă. Pentru agresiunea sa, facem Hamas să plătească foarte scump. Armata noastră a atacat peste 1.500 de ţinte teroriste în ultimele zile”.

Ieri în cea mai neagră zi de la izbucnirea conflictului, cel puţin 42 de oameni au murit. În total, numărul morţilor a trecut de 200. Este vorba de 197 de palestinieni şi 10 israelieni. Mai mult de un sfert dintre victime sunt copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mai mult de un sfert dintre victimele bombardamentelor între Israel și Hamas sunt copii