Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a încheiat vizita istorică în Irak, unde a predicat pacea

Papa Francisc și-a încheiat luni turul său istoric în Irak, plecând cu avionul din Bagdad după ce a vizitat orașele sfâșiate de conflicte, s-a întâlnit cu liderii musulmani și creștini și a predicat pacea și coexistența în timpul războiului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.03.2021, 12:07

Suveranul Pontif a părăsit Irakul, după o vizită istorică - Profi Media

Papa: Irakul rămâne mereu cu mine, în inima mea

Papa Francisc a binecuvântat audienţa cu mâna, înainte de a urca într-un avion care arborează steagurile Vaticanului și Irakului de la ferestrele cabinei. Președintele Barham Salih l-a însoțit pe Suveranul Pontif în vârstă de 84 de ani, pe un covor roșu până la aeronavă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul călătoriei Papei Francisc, prima vizită papală în Irak, el a făcut un tur a patru orașe, inclusiv Mosul, fostul bastion al Statului Islamic, unde întinse zone întinse sunt încă în ruine, spunându-le irakienilor că pacea este mai puternică decât războiul.

La plecare, el a spus că "Irakul rămâne mereu cu mine, în inima mea".

Pontiful a înregistrat încă o premieră istorică, întâlnindu-se cu marele ayatolah al-Sistani, cel mai înalt cleric musulman șiit din Irak.

Irakienii l-au întâmpinat pe Papă cu multă dragoste și au spus că este o șansă pentru lume să vadă națiunea permanent lovită de criză într-o nouă lumină.

Irakul suferă de o gestionare cronică defectuoasă la nivel înalt, de corupție și un nivel constant de violență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a încheiat vizita istorică în Irak, unde a predicat pacea