Antena Meniu Search
x

Maia Sandu anunță reforme ambițioase: „Asta își doresc oamenii”. Igor Dodon, întâlnire cu ambasadorul rus

Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova, a declarat pentru Euronews că „populația Moldovei a fost divizată de-a lungul multor ani”, timp în care jumătate dintre moldoveni au privit spre Vest, iar cealaltă spre Est.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 17.11.2020, 16:47

Maia Sandu, alături de susținătorii ei după victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova
Maia Sandu, alături de susținătorii ei după victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova - Profimedia Images
  • Maia Sandu s-a impus în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu 57,75% din voturi
  • Actualul președinte, Igor Dodon, a ratat șansa de a obține un al doilea mandat

Maia Sandu, care a câştigat scrutinul prezidenţial în faţa actualului şef al statului, socialistul Igor Dodon, a declarat că „rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune”, printre care şi crearea unui stat funcţional.

Alegeri anticipate în Republica Moldova

Maia Sandu spune că mulți molodveni își doresc alegeri anticipate, pentru că actualul Parlament nu este susținut de oameni.

Mulţi moldoveni îşi doresc o ţară în care să vrea să rămână, pentru că astăzi avem o treime din populaţie care a părăsit ţara pentru că nu aveau oportunităţi acasă. Va fi greu. Nu toată lumea din Parlament, din actualul Parlament, împărtăşeşte agenda mea, care este susţinută de oameni. Nu toţi vor să avem instituţii puternice care să lupte împotriva corupţiei, care să-i pedepsească pe cei care au furat de la oamenii noştri, dar vom găsi o cale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asta îşi doresc oamenii din Moldova. Vor alegeri parlamentare anticipate, deoarece actualul Parlament a arătat că nu lucrează pentru oameni. Unii dintre deputaţii din Parlament sunt implicaţi în cazuri de corupţie, contrabandă şi oamenii îşi doresc şansa de a alege un nou parlament care să-i reprezinte.

În timpul acestei campanii am ales să ne axăm pe unitatea dintre oameni şi să nu folosim diviziunea. Populaţia Moldovei a fost divizată de-a lungul multor ani, jumătate dintre oameni privind spre vest, iar cealaltă jumătate spre est. Am ales obiectivele care pot uni oamenii şi această cale s-a dovedit a fi cea corectă. Rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune. Construirea unui nivel de trai bun acasă, construirea unui stat funcţional. Nu va fi uşor, dar acesta este primul pas important”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu s-a impus în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, având cu peste 15 procente mai mult decât actualul preşedinte, Igor Dodon.

Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul rus din Moldova

Dodon, care a pierdut, la alegerile prezidenţiale de duminică, şansa de a obţine un al doilea mandat, a declarat, pe contul său de Facebook, că a constatat, în urma discuţiilor cu diplomatul rus, „un nou nivel al dialogului strategic dintre cele două state şi existenţa unui fundament solid pentru consolidarea în continuare a interacţiunii bilaterale”, transmite Agerpres.

Igor Dodon s-a întâlnit cu Oleg Vasneţov, ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, pentru a discuta despre agenda bilaterală. În cadrul discuțiilor, diplomatul rus și-ar fi exprimat recunoştinţa pentru pentru eforturile depuse de Dodon în perioada mandatului său.

„În cursul întrevederii am constatat realizarea unui nivel nou al dialogului strategic dintre cele două state şi existenţa unui fundament solid pentru consolidarea în continuare a interacţiunii bilaterale, în diverse domenii de interes reciproc”, a spus Dodon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Maia Sandu anunță reforme ambițioase: „Asta își doresc oamenii”. Igor Dodon, întâlnire cu ambasadorul rus