Antena Meniu Search
x

Manifestație violentă la Sofia. Mii de bulgari s-au bătut cu forțele de ordine, cerând demisia premierului Borisov (Video)

Mii de bulgari s-au adunat, miercuri, în faţa Parlamentului de la Sofia, scandând în cor demisia premierului Boiko Borisov, în cadrul uneia dintre cele mai mari demonstrații îndreptate împotriva Guvernului bulgar, în ultimele două luni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.09.2020, 16:41

Proteste violente în Bulgaria. Manifestanții cer demisia premierului
Proteste violente în Bulgaria. Manifestanții cer demisia premierului - Profimedia Images
  • Protestatarii îl acuză pe Borisov, aflat la al treilea mandat, că nu a reuşit să combată corupţia.
  • Oamenii s-au bătut cu forțele de ordine și mulți dintre protestatari au fost arestați.

Protestatarii au răbufnit în fața cordonului de polițiști, iar aceștia din urmă au ripostat cu spray-uri iritante şi arestări în plină stradă, scrie Reuters.

La rândul lor, manifestanții au luat cu asalt vehiculele poliţiei, iar circa 20 de agenţi au fost ”afectaţi de o substanţă necunoscută” lansată împotriva lor, a afirmat şeful poliţiei din Sofia, Gheorghi Hagiev.

Protestatarii îl acuză pe premierul Borisov, aflat la al treilea mandat, că nu a reuşit să combată corupţia care subminează statul de drept din cea mai săracă ţară a Uniunii Europene.

Preşedintele Rumen Radev a cerut în Parlament demisia lui Borisov şi a guvernului de centru-dreapta condus de acesta şi a făcut apel la deputaţi să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei.

Borisov a promis că va demisiona dacă parlamentul aprobă solicitarea sa de alegere a unei adunări naţionale constituante, însă - apreciază Reuters - nu va dispune de suficiente voturi pentru acest plan respins atât de protestatari, cât şi de partidele de opoziţie ca o tentativă de prelungire a mandatului premierului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Manifestație violentă la Sofia. Mii de bulgari s-au bătut cu forțele de ordine, cerând demisia premierului Borisov (Video)