Antena Meniu Search
x

Mașină Tesla, goană cu poliția pe urme, în Canada. Șoferul dormea la volan

O mașină Tesla a gonit cu poliția pe urme, în Canada, în vreme ce șoferul dormea la volan. Bărbatul este acum acuzat de conducere periculoasă și urmează să fie chemat în instanță în decembrie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.09.2020, 14:02

Mașină Tesla, goană cu poliția pe urme, în Canada. Șoferul dormea la volan
Mașină Tesla, goană cu poliția pe urme, în Canada. Șoferul dormea la volan - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Șoferul și pasagerul din Tesla dormeau duși, cu scaunele rabatate, în vreme ce autoturismul gonea cu peste 150 de kilometri la oră.
  • Mai mult, Tesla a accelerat când poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini aflate în trafic s-au dat la o parte. 

Polițiștii din Alberta, unde s-a întâmplat incidentul, au constatat că ambele scaune din față erau lăsate pe spate, iar șoferul și pasagerul dormeau, în vreme ce mașina dată pe modul Autopilot rula cu o viteză de peste 150 de kilometri la oră.

Șoferul, un tânăr de 20 de ani din Columbia Britanică, vă apărea în fața unui judecător în luna decembrie. Inițial, tânărul a fost amendat pentru depășirea vitezei legale și i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore, considerându-se că era obosit la volan și abia ulterior a fost acuzat de conducere periculoasă, scrie BBC.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Ponoka, la aproximativ 100 de kilometri de Edmonton, în luna iulie.

"Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea mașina", a declarat sergentul Darri Turnbull, pentru CBC News. 

Acesta a spus că mașina a accelerat când poliția a pornit luminile, iar celelalte mașini aflate în trafic s-au dat la o parte. 

"Nimeni nu părea să fie în mașină, iar mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei", a mai spus Turnbull.

Mașinile Tesla funcționează în prezent pe pilot automat de nivelul doi, care presupune ca șoferul să rămână alert și gata să acționeze, cu mâinile pe volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mașină Tesla, goană cu poliția pe urme, în Canada. Șoferul dormea la volan