Antena Meniu Search
x

Măsuri severe pentru nevaccinați în Grecia. Nu mai au voie deloc în spații închise, nici în biserici fără test negativ

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa, notează AFP.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 11:17

Măsuri severe pentru nevaccinați în Grecia. Nu mai au voie deloc în spații închise, nici în biserici fără test negativ
Măsuri severe pentru nevaccinați în Grecia. Nu mai au voie deloc în spații închise, nici în biserici fără test negativ - Profimedia Images

"De luni, 22 noiembrie, persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa", a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze. Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ, scrie Agerpres.

Măsuri în Grecia pentru protecția populației

"Este o acţiune iminentă pentru protecţia populaţiei", a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că "nouă din zece persoane" intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, a amintit premierul elen. Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a menţionat el.

Pe acelaşi subiect

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică (Eody).

"A treia doză de vaccin este decisivă"

"A treia doză de vaccin este decisivă" mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Având în vedere reticenţa puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ţinerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.

Purtarea măştii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în spaţii închise şi în zonele pentru adunări în aer liber. 

Sistemul sanitar, copleșit de cazurile Covid

Guvernul grec a ordonat joi ca medici din sectorul privat din cinci regiuni din nordul ţării să se alăture sistemului public de sănătate, care se confruntă cu un val de infectări cu coronavirus, transmit Reuters şi ANA. Statul elen se confruntă și cu o penurie de medici, după ce mii de cadre medicale au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid.

Grecia a început rechiziţionarea serviciilor medicilor patologi, pneumologi şi generalişti pentru a întări sistemul naţional de sănătate în faţa epidemiei, după ce doar în jur de 40 de voluntari au răspuns unui apel anterior al guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Măsuri severe pentru nevaccinați în Grecia. Nu mai au voie deloc în spații închise, nici în biserici fără test negativ