Christian, 98 de ani, este cel mai bătrân medic care luptă contra coronavirusului în Franța (Video)
La aproape 99 de ani, Christian Chenay, un medic născut în 1921, în Angers, este cel mai bătrân doctor din Franța care luptă pentru combaterea coronavirusului.

- Fiul lui Christian, de asemenea medic, s-a pensionat deja.
- Christian este frustrat de lupta cu noul coronavirus.
La aproape 99 de ani, Christian Chenay, un medic născut în 1921, în Angers, este cel mai bătrân doctor din Franța care luptă pentru combaterea coronavirusului.
Christian oferă consultații online și prin intermediul telefonului mobil în special unor persoane care îi sunt pacienți de zeci de ani.
În plus, conform The Express Tribune, Christian Chenay face vizite constante la diferite cămine de bătrâni unde oferă alinare pacienților aflați în suferință.
Asta după ce chiar el a fost obligat să stea două săptămâni în izolare.
- Primul coronavirus asemănător cu MERS, descoperit la lilieci, în Brazilia. Ar putea infecta oamenii
- Un nou coronavirus, descoperit la lilieci. Ce spun specialiștii despre o posibilă infectare a oamenilor
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
Christian avea un cabinet într-o suburbie a Parisului, însă a fost obligat să-l închidă după ce doi pacienți au devenit agresivi și l-au forțat să le dea toată rezerva de măști de protecție.
Christian s-a născut imediat după eradicarea gripei spaniole, marea pandemie a secolului 20, iar în Al Doilea Război Mondial s-a ocupat de pacienții afectați de febră tifoidă.
Christian recunoaște că dorința de a ajuta l-a făcut să-și ofere suportul inclusiv la această vârstă venerabilă. Culmea este că fiul său, care este de asemenea medic, s-a pensionat deja și a renunțat la cariera.
Christian este dezamăgit de "lipsa de soluții și de pregătire a țărilor care se considerau puternice din vestul Europei. Te simți copleșit pentru că nu există tratament, nu avem cum să știm cu exactitate cine este bolnav și cine nu și nu putem izola fiecare pacient în parte".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰