Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mercenar din armata privată a lui Putin, luat prizonier de ucraineni. Ar fi primit 6 euro pe zi pentu a lupta în război

Un mercenar Wagner, soldat în ceea ce se spune că ar fi armata privată a lui Putin, ar fi primit soldă 6 euro pe zi pentru a lupta în Ucraina. Bărbatul le-ar fi povestit cu lux de amănunte soldaţilor ucraineni care l-au luat prizonier despre misiunea pe care o avea în ţara lui Zelinsky. 

de Larisa Andreescu

la 01.03.2022 , 22:30

Mercenar din armata privată a lui Putin Mercenar din armata privată a lui Putin, luat prizonier de ucraineni. Ar fi primit 6 euro pe zi pentu a lupta în război - Twitter / r_netsec

Filmarea în care apare mercenarul din aşa-zisa armată privată a lui Putin ar fi fost făcută publică pe una dintre cele mai cunoscute agenţii de ştiri din Ucraina. Membrul grupării “Wagner” a confirmat că a primit 60 de doalri pe zi pentru a lupta în Siria, dar în Ucraina onorariul lunar a fost de doar 2% din onorariul lunar de 56 de mii de ruble.

Dialogul integral dintre soldatul ucrainean şi prizonierul rus: 

Soldat ucrainean: Cât plătesc într-o zi în Siria? 60 de dolari pe zi?

Articolul continuă după reclamă

Prizonier rus: Da.

Pe acelaşi subiect

Soldat ucrainean: Cât ai fost acolo? Cinci luni?

Prizonier rus: Cinci luni, da.

Soldat ucrainean: Cât ai adus acasă?

Prizonier rus: Totul a fost transferat pe card, acasă.

Soldat ucrainean: Ce, nu ai calculat pe urmă cât ai câştigat în total?

Prizonier rus: În jur de 800 de mii.

Soldat ucrainean: Aici, în Ucraina, cât îţi plăteşte?

Prizonier rus: 2% din onorariu.

Soldat ucrainean: Ce onorariu ai?

Prizonier rus: 56 de mii.

Soldat ucrainean: 56 de mii de ruble într-o lună este onorariul tău?

Prizonier rus: Da, într-o lună.

Soldat ucrainean: Este onorariul tău în calitate de comandant de secţie? Şi cât primeşte pentru că te afli aici, în Ucraina?

Prizonier rus: Aceste 2% în fiecare 24 de ore.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soldat ucrainean: Ai câştigat bani pe sângele nostru?

Prizonier rus: … (tace)

Soldat ucrainean: Ce leziuni ai?

Prizonier rus: Fractură de picior, cinci răni de glonţ. Piciorul nu funcţionează deloc. Şi piciorul drept e fracturat.

Soldat ucrainean: Tu ceva ai înţeles în această noapte?

Prizonier rus: Desigur.

Soldat ucrainean: Cine este Putin?

Prizonier rus: P.... (cuvânt cenzurat în limba rusă)

Soldat ucrainean: Spune direct, nu aud.

Prizonier rus: P.... (cuvânt cenzurat în limba rusă)

Soldat ucrainean: Eşti sigur de asta?

Prizonier rus: Sunt sigur de asta.

Soldat ucrainean: În Ucraina sunt nazişti?

Prizonier rus: Nu. Spun că, dimpotrivă, au avut o atitudine omenească.

Soldat ucrainean: Şi va fi aşa. Eu chiar şi cu aceste emoţii nici cu degetul nu te ating. Şi toţi vor avea o atitudine omenească. Doar ca să înţelegi cine e Putin.

Prizonier rus: Da, când ieri ne-au preluat, au avut o atitudine omenească.

Ce este Wagner Group

Grupul Wagner este cunoscut drept "armata privată a lui Vladimir Putin", potrivit presei internaţionale. Wagner a fost implicată de-a lungul timpului în conflicte militare din Ucraina, Siria şi din anumite părţi din Africa. Wagner este considerată a fi drept cea mai mare companie militară privată din lume. Ideea creării unei astfel de "organizaţii" a apărut imediat după războiul dus de Rusia în Afganistan, în 1980. Atunci, Armata Roşie a suferit o înfrângere ruşinoasă şi a pierdut foarte mulţi militari. 

Cine sunt militarii din conducerea Wagner

Wagner este condusă de Dmitri Utkin, un fost ofiţer rus de informaţii militare. Acesta avea numele de cod "Wagner". Potrivit The Moscow Times, citat de RFI, Utkin este acuzat că ar fi ordonat torturarea şi execuţia unui dezertor sirian. De asemenea, Utkin ar fi responsabil pentru acţiunile grupului Wagner în Ucraina.  Alexander Kuzentsov, în vârstă de 44 de ani, ar fi "secundul" lui Dmitri Utkin şi comandantul companiei de atac şi recunoaştere. Numele său de cod ar fi "Ratibor". Andrei Roshev, în vârstă de 68 de ani, este alături de Dmitri Utkin, unul dintre fondatorii grupului Wagner. Acum, el îndeplineşte funcţia de director executiv, dar în trecut a comandat trupe în Siria,  în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, notează RFI. Numele său de cod ar fi "Siedoy".

Potrivit RFI, grupul Wagner ar fi finanţat de omul de afaceri Yevgeny Prigozhin, un cunoscut apropiat al lui Vladimir Putin. Potrivit BBC, "Wagner nu există în mod oficial", dar se estimează că până la 10.000 de soldaţi au făcut parte din Wagner de-a lungul timpului, mai exact din 2014 de când Wanger a fost trimis în Ucraina să sprijine separatiştii pro-ruşi. BBC Rusia a intervievat un fost luptător Wanger, iar acesta a declarat că "este o structură menită să promoveze interesele statului în afara graniţelor ţării noastre".

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri externe » Mercenar din armata privată a lui Putin, luat prizonier de ucraineni. Ar fi primit 6 euro pe zi pentu a lupta în război