Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Inamicul a intrat în Rusia." Mercenarii ruşi din Brigada Ursul au plecat din Burkina Faso ca să lupte în Kursk cu ucrainenii

Război în Ucraina. Mercenarii ruși din "Brigada Ursul" părăsesc Burkina Faso pentru a lupta în Kursk, relatează Le Monde. Este vorba de un grup de aproximativ o sută de bărbați, care a sosit în luna mai în capitala Ouagadougou pentru a oferi protecție anumitor personalități, printre care şi șeful juntei militare, căpitanul Ibrahim Traore.

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 12:04

"Inamicul a intrat în Rusia." Mercenarii ruşi din Brigada Ursul au plecat din Burkina Faso ca să lupte în Kursk cu ucrainenii
"Inamicul a intrat în Rusia." Mercenarii ruşi din Brigada Ursul au plecat din Burkina Faso ca să lupte în Kursk cu ucrainenii - Telegram

Misiunea lor a fost de scurtă durată. Ajunși în Burkina Faso în luna mai pentru a sprijini junta lui Ibrahim Traore, luptătorii îşi fac acum bagajele, relatează Le Monde. Brigada Ursul este o companie militară privată care ar avea contract cu Ministerul rus al Apărării

Această unitate ar avea aproape o sută de oameni în Burkina Faso, unde sunt desfăşuraţi în jur de 200-300 de mercenari ruşi.

Motivul oficial al plecării celor 100 de mercenari la numai trei luni de la sosirea lor este apărarea Rusiei după ce armata ucraineană a invadat pe 6 august regiunea Kursk.

Articolul continuă după reclamă

Le Monde l-a contactat pe 22 august prin intermediul Telegram pe Viktor Yermolaev, alias "Jedi" comandantul Brigăzii Ursul. "Plecăm pentru că inamicul a intrat în Rusia. Când inamicul vine pe teritoriul nostru rus, toți soldații ruși uită de problemele interne și se unesc împotriva unui inamic comun", a scris el.

Pe acelaşi subiect

Cinci zile mai târziu, pe 27 august, canalul  de Telegram al grupării a difuzat un mesaj mai explicit în care afirmă că "în urma evenimentelor recente, brigada se întoarce în Crimeea".

Este vorba de satul Perevalne, din Crimeea ocupată, unde se află sediul Brigăzii Ursul despre care Viktor Yermolaev dă asigurări că nu are "nicio legătură cu Ministerul rus al Apărării".

Cu toate acestea, există contacte dovedite între grupare şi Ministerul rus al Apărării. Pe 5 aprilie 2023, Iounous-bek Evkourov, viceministru care supraveghează întregul sistem militar al Kremlinului de pe continentul african, a mers personal în tabăra de la Perevalne.

Adjunctul directorului CIA a declarat săptămâna aceasta că se așteaptă ca rușii să lanseze o contraofensivă pentru a relua controlul asupra teritoriului din Kursk ocupat de armata ucraineană şi evaluat la 777 km pătraţi. 

Pe 27 august, comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat că Rusia a transferat 30.000 de soldați în Kursk și că numărul soldaţilor de acolo crește în fiecare zi.

Luna trecută, mercenarii ruşi din Corpul Africa, în care a fost integrată gruparea Wagner, a suferit o lovitură puternică în Mali, în cadrul unei ambuscade organizate de rebelii tuaregi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » "Inamicul a intrat în Rusia." Mercenarii ruşi din Brigada Ursul au plecat din Burkina Faso ca să lupte în Kursk cu ucrainenii