Antena Meniu Search
x

Mesaj cinic al Kremlinului la 9 luni de război în Ucraina: Liderii de la Kiev pot pune capăt suferinţei dacă acceptă propunerile Rusiei

Mesaj cinic, venit de la Kremlin, chiar în ziua în care războiul din Ucraina a împlinit 9 luni. Ucraina îşi poate pune capăt suferinţei dacă liderii ei acceptă propunerile Rusiei pentru soluţionarea conflictului, le transmite purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Ucrainenii suferă în frig și întuneric, în timp ce președintele Zelenski imploră ONU să pedepsească Rusia. În cealată tabără, disperate să își salveze fiii și soții de război, tot mai multe femei din Rusia pun presiune pe regimul de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 17:48

Mesaj cinic al Kremlinului la 9 luni de la războiul din Ucraina. Liderii ucrainene pot pune capăt suferinţei dacă acceptă propunerile Rusiei
Vladimir Putin, la Kremlin - Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Națiunilor Unite să pedepsească Rusia pentru atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, după ce o ploaie de proiectile a aruncat miercuri orașele în întuneric și frig, declanșând cele mai grave pene de curent la nivel național de până acum.

Dmitri Peskov a fost întrebat dacă Rusia este îngrijorată în legătură cu urmările pe care le au asupra populaţiei civile atacurile ruse asupra infrastructurii energetice, atacuri care au cauzat numeroase întreruperi de curent pe teritoriul Ucrainei, lăsând milioane de ucrainene fără căldură şi lumină, relatează Reuters, citat de Agerpres. Kremlinul susţine că liderii Ucrainei "pot pune capăt suferinţei" dacă acceptă propunerile Rusiei. 

Purtătorul de cuvânt  a susţinut că Rusia a atacat doar ţinte de importanţă militară, nu unele "sociale". Armata rusă a negat la rândul său joi că a întreprins cu o zi înainte lovituri asupra Kievului, afirmând că pagubele din capitala ucraineană au fost cauzate de rachete antiaeriene "ucrainene şi străine".

"Niciun atac nu a fost întreprins (de armata rusă) asupra Kievului. Toate pagubele din oraş raportate de regimul Kiev sunt consecinţele căderii unor rachete străine şi ucrainene ale apărării antiaeriene, instalate în zone rezidenţiale ale capitalei ucrainene", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Pe acelaşi subiect

Atacurile ruseşti asupra infrastructurii ucrainene au dus miercuri la întreruperi masive ale furnizării de energie electrică şi apă, în special în capitala Kiev, ucigând cel puţin şase persoane, provocând deconectarea a trei centrale nucleare şi afectând inclusiv Republica Moldova.

Potrivit Forţelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au fost doborâte, precum şi cinci drone kamikaze. Atacurile au vizat infrastructura strategică, pe măsură ce temperaturile de iarnă se instalează în Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU drept o crimă împotriva umanităţii atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mesaj cinic al Kremlinului la 9 luni de război în Ucraina: Liderii de la Kiev pot pune capăt suferinţei dacă acceptă propunerile Rusiei