Antena Meniu Search
x

Mesaj dureros al unei mămici obligate să-şi părăsească locuinţa din cauza incendiilor de vegetaţie din Australia

Jennifer Faerber, o tânără din Canberra, Australia, a devenit mămică la începutul lunii decembrie, iar acum este obligată să-şi părăsească locuinţa din cauza incendiilor de vegetaţie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.01.2020, 00:58

Micuţii din Australia, expuşi la fum dens, riscă boli grave
Jennifer, disperată că îşi expune bebeluşul la fum dens - Sydney Morning Herald

Jennifer Faerber, o tânără din Canberra, Australia, a devenit mămică la începutul lunii decembrie, iar acum este obligată să-şi părăsească locuinţa din cauza incendiilor de vegetaţie.

Micuţul Harrison s-a născut pe 8 decembrie, când incendiile de vegetaţie încă nu ajunseseră la un nivel catastrofal.

Ce riscă bebeluşii expuşi la fumul produs de incendiile de vegetaţie

Chiar şi aşa, de atunci, conform Sydney Morning Herald, Jennifer şi Harrison aproape că nu au părăsit locuinţa în care stau, din cauza fumului dens provocat de incendiile de vegetaţie.

Însă, cum situaţia a devenit alarmantă, tânăra şi copilul se pregătescă să-şi părăsească locuinţa, cu ajutorul autorităţilor, plecând în căutarea unei zone cu aer cât mai curat.

Copleşită de emoţii şi lovită de o adevărată depresie, Jennifer a precizat că, chiar dacă cei doi s-au baricadat în propria casă, "Harrison cred că tot a inhalat fum cam cât o persoană care fumează un pachet de ţigări pe zi. Vă daţi seama ce înseamnă asta pentru micile lui organe".

Jennifer a ţinut să transmită şi un mesaj dureros, dar extrem de actual pentru numeroşi australieni aflaţi într-o situaţie asemănătoare: "Îmi cer scuze micuţule că te-am adus pe lume într-o asemenea situaţie şi nu am cum să te protejez de acest pericol".

Aerul din Canberra este de 40 de ori mai poluat decât limita maximă admisă, astfel că numeroşi locuitori se pregătesc să-şi părăsească locuinţele în căutarea unei zone cu aer mai curat.

Mulţi dintre aceştia au copii mici, iar specialiştii atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de expunerea micuţilor la fum, mulţi dintre copii dezvoltând încă din primele luni de viaţă semne ale îmbolnăvirii de astm sau apariţia unor infecţii pulmonare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mesaj dureros al unei mămici obligate să-şi părăsească locuinţa din cauza incendiilor de vegetaţie din Australia