Antena Meniu Search
x

Video Mesaj optimist transmis de Papa Francisc, de Înviere: "Să aruncaţi departe orice stâncă a dezamăgirii şi neîncrederii"

Credincioşii catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. În catedrala Sfântul Petru de la Roma, cea mai mare biserică a creştinătăţii, liturghia de la miezul nopţii de Înviere a fost condusă de Papa Francisc. În predica sa, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioşi să nu se lase cuprinşi de deznădejde şi să redescopere bucuria Învierii, care risipeşte teama şi păcatul.

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 20:12

Vezi și

Liturghia Învierii din catedrala Sfântul Petru a început, potrivit tradiţiei, în întuneric. Papa Francisc a aprins o lumânare festivă care a fost purtată până în centrul marii bazilici de un cortegiu în care se aflau 40 de cardinali şi alţi 25 de episcopi. Apoi, luminile s-au aprins în întreaga catedrală, într-un moment ce simbolizează Învierea. 

După ce, din motive medicale, a fost nevoit să lipsească, vineri, de la procesiunea Drumului Crucii, Suveranul Pontif s-a arătat, acum, sănătos şi încrezător. În faţa celor aproape opt mii de persoane care au asistat la slujbă, Papa a evocat numeroasele motive de amărăciune şi deznădejde din vremurile pe care le trăim. 

Papa Francisc: Ne putem simţi, uneori, neajutoraţi şi descurajaţi în faţa puterii răului, a conflictelor care sfâşie relaţiile umane, a logicii calculului şi indiferenţei care pare să domine societatea, a cancerului corupţiei - cât de multă este! - a extinderii nedreptăţii, a vântului îngheţat al războiului. 

Papa Francisc, mesaj de optimism de Înviere

Pe acelaşi subiect

Dar nota dominantă a predicii a fost îndemnul la speranţă şi renaştere spirituală, pe care Învierea le poate aduce în vieţile tuturor.

Papa Francisc: Puterea Învierii vă invită să aruncaţi departe orice stâncă a dezamăgirii şi neîncrederii. Aminteşte-ţi şi mergi înainte. Revino alături de El şi regăseşte graţia Învierii Domnului înlăuntrul tău!  

Suveranul Pontif s-a deplasat prin uriaşa catedrală pe scaunul rulant, dar a rămas în picioare, fără să pară că i-ar fi scăzut puterile, mare parte din cele peste două ore ale ceremoniei. Ca în fiecare an, cu acest prilej festiv au fost botezate opt persoane convertite recent la catolicism. Ele au provenit, anul acesta, din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia şi Venezuela. 

Astăzi, Papa Francisc va conduce slujba din piaţa Sfântul Petru, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de credincioşi. Va rosti apoi, din balconul catedralei, mesajul de binecuvântare "Urbi et Orbi", pentru Cetate şi Lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Mesaj optimist transmis de Papa Francisc, de Înviere: "Să aruncaţi departe orice stâncă a dezamăgirii şi neîncrederii"