Antena Meniu Search
x

Video Mesajul lui Zelenski pentru Iohannis, după decizia de a antrena piloți ucraineni în România. Moscova nu vede cu ochi buni măsura

Rusia iese la atac după summitul NATO de la Vilnius. "Avioanele F-16 pe care le primeşte Ucraina sunt o ameninţare nucleară pentru noi", avertizează şeful diplomaţiei de la Moscova. În schimb, Ucraina e fericită cu ce a obţinut. În drum spre Kiev, Zelenski a mulţumit României pentru că îi va antrena piloţii de luptă

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 21:08

Vezi și

Ucraina va primi primele avioane de luptă F-16 la începutul anului 2024. Până atunci, o coaliţie de 11 ţări va pregăti piloţii Kievului pentru misiuni. Unul dintre centrele de instruire va fi chiar în România şi ar putea deveni funcţional luna viitoare. Din trenul cu care a plecat de la Summitul NATO, Volodimir Zelenski a mulţumit tării noastre.    

Volodimir Zelenski, președintele României: Domnule preşedinte al României, vă mulţumesc pentru activitatea cu privire la centrul de antrenament al piloţilor. Vă mulţumesc pentru că susţineţi cooperarea noastră pe Dunăre şi în Marea Neagră. Vă mulţumesc!

Avioane F-16 pentru Ucraina. Mutarea nu e deloc văzută cu ochi buni la Moscova

 "Rusia nu poate ignora capacitatea acestor avioane de a transporta arme nucleare. Vom considera însuși faptul că forțele armate ucrainene au astfel de sisteme drept o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară", a avertizat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Pe acelaşi subiect

Un alt motiv de deranj la Moscova e faptul că armata ucraineană a primit deja muniţie cu dispersie din Statele Unite. Asta imediat după ce premierul maghiar a cerut ca NATO să protejeze ţările membre şi să nu mai ajute Kievul. 

Viktor Orban, premierul Ungariei: În loc să dăm arme Ucrainei, ar trebui să aducem pacea. Avem nevoie de un armistiţiu şi, în loc de război, să înceapă negocieri de pace cât mai repede posibil. 

Fostul comandant al forţelor americane în Europa crede că vremea negocierilor a trecut

"Biden trebuie să pregătească NATO pentru un război iminent cu Rusia. Timpul trece în defavoarea Alianţei", a scris Ben Hodges într-un editorial în presa engleză. Deocamdată, preşedintele american se războieşte doar cu presa. La Vilnius, el a fost deranjat de o întrebare adresată lui Zelenski. 

Reporter: Domnule preşedinte Zelenski, cât de repede după război vreţi să aderaţi la NATO?

Joe Biden, preşedintele SUA: După o oră şi 20 de minute. Puneţi nişte întrebări cu adevărat profunde. 

Între timp, pe front, ruşii au lansat 20 de drone şi două rachete de croazieră împotriva Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mesajul lui Zelenski pentru Iohannis, după decizia de a antrena piloți ucraineni în România. Moscova nu vede cu ochi buni măsura