Antena Meniu Search
x

Polonezii au ieşit în stradă! Mii de oameni susţin dreptul femeilor la avort şi contracepţie

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Polonia pentru a protesta împotriva unei legi propuse de Guvern. Autorităţile de la Varşovia doresc să restricţioneze, încă o dată, drepturile femeilor la avort şi contracepţie.

Vezi și

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Polonia pentru a protesta împotriva unei legi propuse de Guvern. Autorităţile de la Varşovia doresc să restricţioneze, încă o dată, drepturile femeilor la avort şi contracepţie.

Femeile, însă, se opun legii, iar alături de ele sunt mulţi bărbaţi. 

Înarmaţi cu pancarte, mii de oameni au scandat împotriva Guvernului. Revoltate, doamnele şi domnişoarele vor să decidă pentru ele.

Oficialii de la Varşovia doresc ca limitele cu privire la avort şi contracepţie, impuse de Biserica Catolică, să fie prevăzute şi de legi.

"Protestăm faţă de interzicerea avortului şi faţă de interzicerea contracepţiei, lipsa accesului la contracepţie, dar şi din cauza faptului că nu suntem susţinute atunci când dorim să facem copii pentru că procedura in vitro este blocată şi din cauza faptului că procedurile de adopţie sunt foarte limitate", a spus o particioantă la protest.

Există şi excepţii. Procedura este permisă doar în cazul în care femeia a rămas însărcinată în urma unui abuz sexual, a unui incest sau dacă sănătatea mamei sau a fetusului este pusă în pericol.

Chiar şi aşa, femeile trebuie să facă dovada medicală pentru ca cererea să le fie acceptată. 

Doamnele, însă, nu se vor opri aici şi promit să iasă din nou în stradă. Nu este prima oară când oamenii protestează din acest motiv.

Anul trecut, zeci de mii de demonstratarii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de un proiect de lege asemănător, iar în luna octombrie Parlamentul l-a respins.  

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Polonia are, deja, printre cele mai stricte legi cu privire la avort. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Polonezii au ieşit în stradă! Mii de oameni susţin dreptul femeilor la avort şi contracepţie