Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mii de oameni i-au adus un tribut tinerei care a murit după ce a fost împuşcată în timpul protestelor din Myanmar

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, duminică, tinerei Mya Thwate Thwate Khaing. Ea a murit după ce a fost împuşcată în cap, în timpul unui protest. Încă de la începutul lunii februarie, oamenii din Myanmar au ieşit pe străzile principalelor oraşe, după ce armata a preluat cu forţa puterea.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.02.2021, 17:31

  • Tribut adus tinerei care a murit împuşcată în timpul protestelor din Myanmar
  • Armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie

Mya Thwate Thwate Khaing a fost împuşcată la Naypyidaw, Myanmar, pe data de 9 februarie, cu doar două zile înainte să împlinească 20 de ani. Deşi a luptat să trăiască, fata s-a stins din viaţă vineri.

Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a o omagia, la trecerea cortegiului funerar însoţit de sute de motociclişti, unii dintre ei ridicând trei degete, salutul folosit de manifestanţi. Mai mult, numeroşi oameni au aşteptat şi la intrarea în cimitir, unde a fost adus trupul neînsufleţit al fetei devenită simbol al protestelor. Sicriul a fost dus apoi la crematoriu, iar tânăra a fost incinerată, potrivit news.ro.

Duminică, au avut loc din nou proteste în mai multe oraşe din Myanmar. La Yangon, aproximativ 1.000 de manifestanţi au început ziua cu un omagiu adus tinerei ucise.

Cele mai sângeroase proteste de până acum au avut loc sâmbătă, când la Mandalay au murit doi manifestanţi şi au fost răniţi alţi 30, forţele de ordine folosing gloanţe adevărate împotriva lor.

Proteste violente de la începutul lunii februarie

Armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie, după arestarea premierului Aung San Suu Kyi şi a preşedintelui Win Myint.

Aung San Suu Kyi, premier de facto al Myanmarului până la lovitura de stat militară produsă pe 1 februarie, este vizată de două acuzaţii cu caracter penal şi riscă să rămână în detenţie pe termen nedeterminat. Iniţial, Aung San Suu Kyi era vizată de acuzaţia importării unor staţii de emisie-recepţie, dar avocatul său, Khin Maung Zaw, a declarat că fostul premier de facto este inculpat şi pentru încălcarea Legii privind gestionarea dezastrelor, un act normativ destinat aplicării restricţiilor antiepidemice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni i-au adus un tribut tinerei care a murit după ce a fost împuşcată în timpul protestelor din Myanmar