Antena Meniu Search
x

Mii de tineri protestează în Serbia, față de rezulatele alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Aleksandar Vučić (VIDEO)

Mii de tineri protesteaza in Serbia, față de rezulatele alegerilor prezidenţiale de duminică, cîştigate cu peste 55 %, din primul tur, de actualul premier Aleksandr Vucici.

Mii de tineri protesteaza in Serbia, față de rezulatele alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Aleksandar Vučić

Mii de tineri protesteaza in Serbia, față de rezulatele alegerilor prezidenţiale de duminică, cîştigate cu peste 55 %, din primul tur, de actualul premier Aleksandr Vucici.

Protestatarii se adună în fiecare seară la orele 18:00, în faţa Parlamentului de la Belgrad şi în pieţele centrale din cîteva oraşe mari ale Serbiei: Novi Sad, Nis. Protestele sunt paşnice, tinerii scandînd lozinci precum „Nu esti preşedintele meu”, „Nu vrem dictatuara”, bătînd în tobe si fluierind.

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Aleksandar Vučić, câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Serbia, preşedintele dând asigurări că România va susţine în continuare eforturile Serbiei pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Rezultatele aproape complete ale scrutinului prezidenţial de duminică din Serbia confirmă victoria zdrobitoare a premierului în exerciţiu Aleksandar Vučić în primul tur, relatează The Associated Press.

Comisia Electorală de Stat a anunţat luni, după numărarea a 91% din buletinele de vot că Vučić a obţinut 55% din voturile exprimate şi că este urmat de candidatul liberal Sasa Janković (16%) şi Luka Maksimović (9%).

Triumful în scrutinul de duminică reprezintă un impuls major pentru Vučić, care urmează să-şi consolideze şi mai mult controlul pe care-l exercită asupra puterii.

Un fost naţionalist, care se prezintă ca un reformator proeuropean, Vučić a promis că va integra această ţară balcanică în Uniunea Europeană şi va consolida în acelaşi timp relaţia tradiţională a Serbici cu Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Mii de tineri protestează în Serbia, față de rezulatele alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Aleksandar Vučić (VIDEO)