Antena Meniu Search
x

Ministerul Finanțelor din Londra, "udat" cu 1.800 de litri de sânge fals

Activiștii de mediu de la organizația Extinction Rebellion au vrut să ude cu 1.800 de litri de sânge fals clădirea Ministerului Finanțelor din Londra. Operațiunea a fost pe jumătate reușită, deoarece activiștii au scăpat controlul asupra furtunului, din cauza jetului puternic.

de Redactia Observator

la 03.10.2019, 20:47

Ministerul Finanțelor din Londra, udat cu 1.800 de litri de sânge fals
Activișii au scăpat furtunul din mâini după doar câteva secunde - captură video (Reuters)

Protest inedit al activiștilor de la organizația ecologistă Extinction Rebellion. Aceștia au vrut să stropească Ministerului Finanțelor din Londra cu nu mai puțin de 1.800 de litri de sânge fals. Operațiunea a fost pe jumătate reușită, deoarece activiștii au scăpat controlul asupra furtunului, din cauza jetului puternic.

Lângă autospeciala plină cu sânge fals, activiștii au afișat un banner pe care scria "Stopați finanțarea morții climatice".

Din nefericire, membrii Extinction Rebellion au scăpat furtunul din mâini după doar câteva secunde și au stropit haotic strada, nu ministerul, deși totul era transmis live pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Acest gest simbolic este pentru a arăta guvernului că Regatul Unit are sânge pe mâini", a spus un activist.

Această acţiune a vizat să "sublinieze incoerenţa Guvernului britanic, care insistă asupra faptului că Regatul Unit se află în fruntea lumii în domeniul luptei împotriva modificărilor climatice şi investeşte sume enorme în proiecte de explorare a unor combustibili fosili, puternic emiţători de emisii de carbon", a subliniat Extinction Rebellion într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ministerul Finanțelor din Londra, "udat" cu 1.800 de litri de sânge fals