Antena Meniu Search
x

Video Ministrul croat de Externe, moment stânjenitor după ce a încercat să o sărute pe Annalena Baerbock, la summitul UE

Moment stânjenitor la o întâlnire a miniştrilor Uniunii Europene de săptămâna trecută. Ministrul croat de Externe a încercat să-şi întâmpine omologul german cu un ... sărut. În timp ce miniștrii s-au adunat în fața camerelor pentru o fotografie de grup, Radman, în vârstă de 65 de ani, a întins mai întâi mâna pentru a o saluta pe colega lui, apoi a încercat să se apropie pentru un sărut oficial. 

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 14:46

Vezi și

Ministrul Afacerilor Externe Croate, Gordan Grlić-Radman, a încercat în mod stângaci să își salute omologa germană, Annalena Baerbock, cu un sărut, strârnind un val de reacţii dezaprobatoare atât în Croația, cât și în Germania.

Ministrul şi-a cerut scuze pentru situaţia stânjenitoare

 Acesta şi-a cerut deja scuze prin intermediul reţelelor de socializare, după ce mişcarea sa a devenit virală. 

"Noi, miniștrii, ne salutăm întotdeauna cordial", a fost citat Grlić-Radman de ziarul croat Večernji List. "Dacă cineva a văzut ceva rău în asta, atunci îmi cer scuze față de cei care au interpretat astfel", a spus el, adăugând că mişcarea sa diplomatică "s-ar putea să îi fi ieșit stângaci".

Salutul neîndemânatic a avut loc la o conferință privind extinderea UE la Berlin, joi, la care au participat miniștri de externe din statele membre și țările candidate. În timp ce miniștrii s-au adunat în fața presei pentru o fotografie de grup, Grlić-Radman, în vârstă de 65 de ani, mai întâi a întins mâna pentru a strânge mâna lui Baerbock, apoi s-a aplecat pentru a o săruta.

Momentul, viral pe reţelele de socializare

Baerbock, în vârstă de 42 de ani, și-a întors rapid capul pentru a-i oferi obrazul și a râs, dar momentul fusese deja capturat de fotografii aflaţi la eveniment. Mișcarea nesofisticată a lui Grlić-Radman amintește de un incident în care a fost implicat Luis Rubiales, fostul șef al fotbalului spaniol, care a fost silit să demisioneze după ce a sărutat-o cu forța pe fotbalista Jenni Hermoso, în finala Cupei Mondiale la Fotbal Feminin.

Incidentul a stârnit indignare atât în Germania, cât și în Croația, unde mai mulți oameni l-au criticat pe ministrul de externe în spaţiul public.

"Este un gest complet nepotrivit", a declarat Rada Borić, cunoscută activistă pentru drepturile femeilor din Croația și fost parlamentar, relatează Politico. "Se pare că ministrul nu cunoaște protocolul, deoarece un 'salut mai afectuos' ar trebui să aibă loc cu persoane cu care ai o relație care permite salutul cu un sărut. Și aici este clar că o astfel de relație nu există", a adăugat Borić.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ministrul croat de Externe, moment stânjenitor după ce a încercat să o sărute pe Annalena Baerbock, la summitul UE