Antena Meniu Search
x

Miracol neaşteptat: Copil de aproape doi ani, găsit în viaţă după ce şi-a petrecut două nopţi în pădure la câţiva kilometri de casă, în Italia

Un adevărat miracol în Italia. Un copil de aproape doi ani a fost găsit în viaţă într-o râpă, după ce a petrecut singur două nopți în pădure, în apropiere de casa lui din Toscana.

de Monica Palade

la 23.06.2021, 23:34

Miracol neaşteptat: Copil de aproape doi ani, găsit în viaţă după ce şi-a petrecut două nopţi în pădure la câţiva kilometri de casă, în Italia - repubblica.it

Băiatul a fost găsit, după ce un jurnalist TV i-a auzit scâncetele. Acesta avea o umflătură la cap și câteva zgârieturi, dar era într-o stare bună. Nicola Tanturli s-a îndepărtat de casa sa izolată din munții Apenini undeva în timpul nopţii de luni și a făcut obiectul unei căutări intense şi fără oprire, dar și a unei mediatizări uriaşe în presa italiană.

Clopotele bisericii din orașul Palazzuolo sul Senio, lângă Florența, au sunat pentru a sărbători găsirea copilului, la o milă de casa lui.

Un jurnalist pentru televiziunea de stat RAI care acoperea povestea a spus că mergea pe un drum de pământ spre casa familiei când a auzit plânsete dintr-o râpă acoperită de copaci și tufişuri.

„Am început să strig „Nicola”, ca să îmi dau seama dacă poate fi copilul. Am auzit „mama”, a povestit Giuseppe Di Tommaso.

Pe acelaşi subiect

A strigat mama

„Am început să repet cuvântul „mamă”, pentru că micuţii la acea vârstă repetă cuvinte. Când mi-am dat seama că poate fi Nicola, am coborât în râpă”.

El a spus că putea vedea copilul pe cealaltă parte, la aproximativ 10 metri distanță, într-o zonă greu accesibilă, cu tufişuri spinoase.

O mașină a trecut în acel moment și Di Tommaso a spus că a comunicat cu doi carabinieri paramilitari, care inițial nu credeau că sunetele ar fi putut veni de la băiat, „aceasta fiind o zonă plină de animale care scot sunete asemănătoare un copil".

Comandantul carabinierilor Danilo Ciccarelli a spus că a urcat vreo 25 de metri pe terasament, așteptând să găsească un pui de cerb. "În schimb, Nicola a ieșit, cu capul mic prin iarba înaltă. A spus:„mama”, iar eu m-am dus spre el. M-a îmbrățișat imediat”, a spus comandantul.

Ofițerul a spus că a verificat starea băiatului şi a văzut doar câteva zgârieturi și o mică umflătură la cap, înainte de a-l duce înn siguranţă să îşi întâlnească părinții. "A fost o bucurie extraordinară să-l aduc înapoi în brațele mamei sale", a spus domnul Ciccarelli.

Comandantul mai spune că nu crede că băiatul a petrecut noaptea în locul în care a fost găsit, deoarece tufişul și iarba nu erau deranjate şi că probabil ar fi ajuns acolo prin pădure şi nu de pe șosea. "Este un copil foarte activ, foarte vioi", a declarat primarul Gian Piero Philip Moschetti într-o conferință de presă. "Putea merge pe jos un kilometru (o jumătate de kilometru) pe oră. Nu avem nicio idee câtă distanță ar fi putut parcurge. Era obișnuit să iasă din casă și să trăiască în aer liber".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Miracol neaşteptat: Copil de aproape doi ani, găsit în viaţă după ce şi-a petrecut două nopţi în pădure la câţiva kilometri de casă, în Italia